Hitne službe na Silvestrovo imale pune ruke posla

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

Kao i niz godina unatrag i ove su nove 2015. godine predstavnici Grada Pule odmah nakon ponoći posjetili dežurne službe koje se brinu za sigurnost života i imovine građana, odnosno tradicionalno održan posjet vatrogascima policiji i hitnoj službi. Dogradonačelnik Fabrizio Radin i pročelnik ureda gradonačelnika Aleksandar Matić posjetili su prvo pulske vatrogasce koji su do ponoći imali čak 31 intervenciju kako su nam rekli u njihovom dežurstvu, posljednja tri poziva dogodila su se samo nekoliko sekundi odnosno minuta poslije ponoći.

Radilo se o pozivima zbog izbijanja požara na području Valmada, Marčane i Barbana, najvjerovatnije izazvanim pirotehničkim sredstvima. Ostale intervencije tijekom jučerašnjeg dana odnosile su se uglavnom na spašavanje ljudi i imovine od posljedica olujne bure.

Nakon vatrogasaca obišlo se i dežurstvo policije tj. Operativno-komunikaciski centar PU istarske gdje, kako su nas izvijestili Silvesterska noc protekla mirno bez intervencija.No, intervencija i to cijelu noć bilo je na pulskoj Hitnoj pomoći.

Kako smo doznali od jedne od djelatnice s kojom smo uspjeli kratko porazgovarati, timovi hitne pomoći imali su posla cijeli dan i noć
diljem Istre. Razlozi intervencija bili su razni, od bolesti do padova, a u večernjim satima i zbog pretjerivanja u alkoholu. (N.S.)

 


Podijeli: Facebook Twiter