Hitna u kinu zbog pada sa sjedalice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U subotu navecer je više od "Avatara" kinopubliku šokirala hitna lijecnicka pomoc – pozvali su je zaposleni u Puckom otvorenom ucilištu jer je jedna osoba pala s pomocnog stolca. Insistirali su da osobu prevezu na rendgen u pulsku Opcu bolnicu, gdje je utvrdeno da je natukla trticu, saznajemo od Sanje Radetic-Fatoric, ravnateljice Ucilišta.

- Šokirani smo jer nismo ocekivali da se to može dogoditi pa sam najprije mislila zabraniti upotrebu pomocnih sjedala za predstave, ali sam nakon razgovora sa zaposlenima zakljucila da bi to vjerojatno revoltiralo našu publiku, pogotovo zato jer su stolci ispravni. Najvažnije je da se osoba koja je pala u našem kazalištu oporavlja i da, po svemu sudeci, ozljeda nece ostaviti posljedice, rekla nam je Radetic-Fatoric.

Porecani su navikli da u svakoj prilici mogu racunati s pomocnim stolcima na rasklapanje, a zaposlenima u kazalištu teško je odoljeti molbama da ih se iznese kada je u pitanju neka zanimljiva kazališna predstava ili kinoprojekcija. Stolice koje se upotrebljavaju u kazalištu stare su oko godinu i pol i dar su porecke Turisticke zajednice. Radetic-Fatoric kaže da ih redovito pregledavaju i uklanjaju one koje se cine nestabilnima.

Uostalom, to su jedine stolice u gradu koje se mogu dobiti za svaku prigodu – od Zlatne sopele, Jazz u Lapidariju, koncerte u bazilici – u zatvorenom i na otvorenom. Atestirane su, napominje ravnateljica, na 120 kilograma i stalno im provjeravaju ispravnost, a sad ce osobe krupnije grade trebati i upozoriti da ih koriste na vlastitu odgovornost.


Podijeli: Facebook Twiter