Hitna pomoć: Edukacija spašavanja na Trgu slobode


Kako reanimirati unesrećenog, postaviti ga u bočni položaj, koji su različiti načini imobilizacije i drugi korisni savjeti o metodama i tehnikama pomoći unesrećenima - sve su to u srijedu na Trgu slobode pred brojim građanima i turistima pokazivali članovi stručnog tima porečke ispostave Hitne medicinske pomoći. Vježba i edukacija održana je u povodu nacionalnog Dana hitne pomoći, a budući da se poklopila s obilježavanjem Dana grada, privukla je velik broj prolaznika.

Vozilo hitne pomoći i simpatičan tim porečkog HMP-a plijenili su pažnju, a uključivali su i sugrađane u vježbe masaže srca, davanja umjetnog disanja na lutki te stavljanje unesrećenog u bočni položaj.

Okupljeni su komentirali da je ovo dobar način povezivanja građana i stručnih timova hitne pomoći te prilika za učenje ili obnavljanje znanja o pružanju pomoći unesrećenima. Skup su posjetili i gradonačelnik Edi Štifanić i njegova zamjenica Nataša Basanić Čuš. Obilježavanje Dana hitne medicinske pomoći organizirao je Zavod hitne medicine Istarske županije u suradnji s istarskim gradovima u kojima su stacionirane ispostave HMP-a. (V. H.)


Podijeli: Facebook Twiter