Hitna kažnjena zbog zaustavljanja opasnog vozača

Ilustracija (Arhiva GI/S. MILJEVIĆ)
Ilustracija (Arhiva GI/S. MILJEVIĆ)

Unatrag nešto više od godinu dana, točnije početkom studenog, pisali smo o intervenciji ekipe pulske Hitne medicinske pomoći koja je zaustavila pijanog vozača a zauzvrat od policije dobila - prijavu. Upravo ovih dana cijeli je slučaj dobio i sudski epilog kojim je zapravo potvrđena prijava policije i kojom je sutkinja Prekršajnog suda u Puli kaznila sve sudionike u tom incidentu.

Tako su sva tri člana tima Hitne medicinske pomoći kažnjena novčanim kaznama od po 150 kuna, i to zbog narušavanja javnog reda i mira. Vozač, kod kojeg je utvrđeno da je, uz narušavanje javnog reda i mira bio pod vidljivim utjecajem alkohola, odbio alkotestiranje te je upravljao vozilom bez vozačke dozvole i ostavio ga nepropisno u Ulici Bartolomeo dei Vitrei, kažnjen je jedinstvenom novčanom kaznom u iznosu od 2.400 kuna.

Ovakav ishod poprilično je neugodno iznenadio djelatnike pulske hitne pomoći, neovisno o tome što imaju mogućnost ulaganja prigovora. Nerazumljiv im je način donošenja ovakvog prekršajnog naloga na temelju optužnog prijedloga PU istarske jer, kako tvrdi dr. Dragan Vujović, dijelovi njihovog svjedočenja nisu uopće navedeni niti uzeti u obzir pri donošenju prekršajnog naloga.

Nitko ih nije niti zvao da ponove iskaz pred sucem, već su samo pozvani da dođu podignuti rješenje.

- Kao što se vidi iz obrazloženja, krivi smo jer smo "upotrebljavajući tjelesnu snagu držali za ruke i noge pijanog vozača i onemogućavali mu da se digne" te da smo to učinili tek po dolasku policije kad nam je rečeno da se prestanemo tući. Pijani vozač, također je navedeno, nastavio je vikati i vrijeđati nas, psovati i biti agresivan, oglušio se na opetovani zahtjev policajca da prestane te je s lisicama na rukama odveden u postaju. No, to je samo donekle točna verzija, ističe dr. Vujović. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

Dr. Vujović dobitnik posebnog priznanja Grada Pule

Godine 2008. posebnim priznanjem po odluci gradonačelnika Pule Borisa Miletića nagrađen je liječnik Hitne medicinske pomoći dr. Dragan Vujović. Kako je pisalo u obrazloženju, "čovjeku velikog srca, priznanje se daje zbog nesebične i neprocjenjive hrabrosti u humanom pothvatu spašavanja majke i djeteta iz podivljalog mora na pulskoj plaži 26. lipnja 2007. godine". Intervencija je bila u uvali ispod hotela Park.

- Nakon svega ostaje samo satisfakcija zbog dobro obavljenog posla, rekao je u zahvali tada dr. Vujović.

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter