Hitna je bitna: Umažani prikupili više od 200.000 kn

Hitna je bitna i policiji
Hitna je bitna i policiji

U okviru kampanje #HitnaJeBitna u kojoj se prikupljaju sredstva za opremu umaške ispostave Hitne medicinske službe do sada je prikupljeno više od 220.000 kuna, od potrebnih oko 300.000.

- Ova je humanitarna kampanja logičan slijed uloženih milijun kuna od Grada Umaga u adaptaciju i dogradnju prostorija za potrebe umaške ispostave Hitne medicinske službe. Vrlo smo zadovoljni dinamikom prikupljanja sredstava te angažmanom i doprinosom svih građana, institucija, udruga, klubova, gospodarskih subjekata i ostalih sudionika u ovoj humanitarnoj kampanji, kaže zamjenik gradonačelnika Umaga, Niko Čančarević. - Sve navedeno ukazuje da će se prije završetka radova na adaptaciji i dogradnji prostorija umaške ispostave Hitne medicinske službe uspjeti prikupiti ciljani iznos, zaključuje zamjenik umaškog gradonačelnika.

- Nisam očekivala ovolike razmjere akcije. U siječnju smo napisali dopis i uputili ga lokalnim upravama našega kraja, manjim i većim gospodarstvenicima u nadi da će nam pružiti financijsku potporu. Uključili su se sukladno empatiji i svojim mogućnostima na čemu  smo im zahvalni, izjavila je voditeljica umaške ispostave Hitne medicinske službe, Jovanka Popović Glavičić.

Osnivanjem facebook stranice "Hitna Je Bitna" akcija je poprimila puno veće razmjere.

- Počeli su nam se javljati ljudi i iz ostalih dijelova Hrvatske i brojni su oni koji su nam pružili potporu. Osim nabavke opreme, za koju nam je naravno potreban novac, ova akcija ima i drugi onaj lijepi dio priče, a to je zajedništvo i empatija koja se pokazala neprocjenjivom . Svakodnevno nam na Hitnu službu dolaze umirovljenici, kojima teška srca dajemo podatke za uplatu i nemoguće ih je odgovoriti od njihove namjere da pomognu.

Uključila se šira lokalna zajednica brojnim akcijama koje je gotovo nemoguće nabrojiti, a traju i dalje. Pažljivo  bilježimo sve koji nam pružaju potporu i želimo im se zahvaliti na kraju akcije. Podrška  koja nam je pružena veseli i naravno, još vise obvezuje da budemo još bolji i efikasniji, izjavila je voditeljica umaške ispostave Hitne medicinske službe, Jovanka Popović Glavičić. (Tea GRGIĆ)

Hitna je bitna i policiji

Među organiziranim događanjima je i biciklistički maraton Umag - Bratislava čiji su nositelji bili Grad Umag i IPA (International Police Association), a inicijator policijski službenik za prevenciju Vlatko Možar. On je zajedno s kolegom iz Policijske postaje Umag Filipom Tišljarcem 19. rujna prošle godine s Trga Slobode krenuo biciklom na humanitarni biciklistički maraton duži od 500 kilometara. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter