White Stain iz Ljubljane pobjednici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Clanovi benda White Stain iz Ljubljane prvi su pobjednici Rovinj Music Festivala koji se ove godine održao drugi put, no prvi put je bio natjecateljskog tipa. Sastav cine Maks Pust (vokal i gitara) Gregor Dražil (gitara, vokal) Jure Dolamic (bass, vokal) te Matija Kuzman (bubnjevi). Rijec je o punkrock sastavu koji je sa svirkom poceo krajem 2008.

Bend nastupa širom Slovenije, snima demo snimke i single, a ove godine izlaze i izvan granice Slovenije te su se predstavili u Hrvatskoj, Srbiji i Rumunjskoj.

Drugo su mjesto podijelili Oliver Kovach iz Pule te skupina Mala vida s otoka Krka, a trece je mjesto pripalo domacoj skupini Chivas & Band. Pobjednici festivala - White Stain, dobivaju besplatnu produkciju CD-a rovinjske kuce Apeiron koji ureduje prava i obveze za njihovo izdavanje te promociju i distribuciju u svim boljim CD shopovima.

Za najbolji sastav glasalo se kupnjom RMF kartice podrške koja je koštala 50 kuna, ali kojom se ostvarilo i niz popusta na odredene proizvode u svim barovima i restoranima gdje su se odvijali koncerti.

Festivalom su, saznajemo, zadovoljni i sami izvodaci, a zahvaljujuci festivalu, odnosno organizatorima, Rovinj je tri dana bio življi od uobicajenog. Uz sve nedostatke koji se za prvi put trebaju zanemariti festival je nešto što svakako treba pozdraviti jer za cilj ima promovirati neafirmirane glazbenike, a cime se obogacuje zabavni segment u gradu koji narocito u zimskim mjesecima nedostaje. (M. MEDIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter