Hitchcockovim ženskim likovima o ženama danas


Sutra će se  u 20 sati u pulskoj SKUC galeriji otvoriti multimedijska instalacija "HITC" Kristine Nefat i Chthonica visuals grupe, koja je prvi dio projekta "HITC HCOCK".

Multimedijska instalacija "HITC" spoj je videa, glazbe i optičke iluzije, u funkciji vizualnog razbijanja ili spajanja prostora. Video je fokusiran na prezentaciju ženskih likova u djelima iz opusa Alfreda Hitchcocka. Kroz prezentaciju ženskih likova autori se igraju estetikom glazbe iz Hitchcockovih filmova, koja je zvučna podloga i sastavni dio cijelog projekta s ishodišnom točkom dekonstrukcije originalne glazbe; kompozicijom, kadriranjem i kostimima u funkciji "veličanja" ili "kastriranja" ženskog lika.

U eksperimentalnom videu, kako se najavljuje,  koketirat će se ženskim likovima stavljajući ih u situacije 'modnih figura', igrajući se besmislenim repetitivnim ponavljanjima 'catwalka'. Koncept, scenografiju i kostimografiju projekta potpisuje Kristina Nefat; video editing i motion graphics Chthonica visuals; kameru MedVid d.o.o. produkcija, fotografiju Igor Dražić, glazbu Alen Sforzina, vizualno oblikovanje Vesna Rožman, a izvođači su Adriana Višković Ereš, Aleksandra Ždral i Ana Hlavati.

Drugi dio projekta HCOCK je izložba analognih fotografija Igora Dražića 24. studenog u 20 sati u HUIU galeriji. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter