Hitan sastanak zbog "susjeda iz pakla"

Prije četiri godine iz susjedovog stana izvučeno 185 kubika smeća
Prije četiri godine iz susjedovog stana izvučeno 185 kubika smeća

Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada uključila se u rješavanje dugogodišnjeg problema stanara Marulićeve 17 u kojoj već godinama u smeću i fekalijama živi njihov susjed Damir Jovanović, o čemu smo nedavno izvijestili. Susjedi su posve nemoćni iako su se u više navrata obraćali svim nadležnim institucijama, no do danas nije bilo nikakve reakcije.

Slijedi kompliciran proces

Predstavnici udruge stanara nakon sastanka sa suvlasnicima i upraviteljem zgrade upozorili su da bi ovaj slučaj, što vrijeme više odmiče, mogao postati ozbiljan problem za širu zajednicu. 

- Ako se ne pomogne suvlasnicima zgrade i upravitelju u hitnom rješavanju problema, postoji opasnost i za ugrožavanje javnih interesa. Da bi se na zakonit način poduzele potrebne mjere, nužno je da tijela i službe poduzmu mjere iz svoje nadležnosti. Prema našoj procjeni, slijedi dosta kompliciran proces u kojem će u krajnjem slučaju, sud morati donijeti rješenje. Da bi se proces ubrzao, oštećeni moraju pribaviti što više dokaza o izravnoj ugroženosti zdravlja i imovine, upozorila je predsjednica udruge Đana Pahor.

Stoga je udruga jučer o slučaju izvijestila nadležna tijela zatraživši koordinaciju i žuran sastanak s pulskim gradonačelnikom, ravnateljicom Centra za socijalnu skrb Pula, epidemiološkom službom Zavoda za javno zdravstvo, načelnikom PU istarske i sanitarnim inspektorima.

Sastanak s Gradom

- Činjenica je da nadležna tijela i službe ne raspolažu s  potpunim ovlastima za donošenje konačnog rješenja i zbog toga je nužna suradnja između svih u kojem će se sve ustanovljene činjenice moći koristiti u konačnom postupku. Predstavnici naše udruge ne mogu u pravno-formalnom smislu sudjelovati u utvrđivanju činjenica, ali ćemo biti na raspolaganje svim sudionicima da na temelju dosadašnjeg iskustva pomognemo u pronalasku konačnog rješenja.

Budući da se radi o slučaju gdje svako odlaganje aktivnosti može izazvati još veće posljedice, predložili smo da se održi zajednički sastanak u organizaciji Grada Pule već početkom idućeg tjedna, rekla je predsjednica udruge Đana Pahor.

Iz udruge su nam potvrdili da će se u organizaciji Grada Pule doista i održati sastanak svih sudionika radi koordinacije u slučaju Jovanović. (D. BAŠIĆ PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter