Hit je svjetleci namještaj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

LED rasvjeta je postala "must have" trendovskog namještaja. Iako ima dekorativnu, a ponekad i glamuroznu ulogu, treba istaknuti i onu funkcionalnu jer ovisno o nacinu i mjestu ugradnje, osvjetljava radne plohe, police, ladice ili unutrašnjost ormara. Svijetleci namještaj dobiva novu dimenziju u prostoru. Elementi namještaja se mogu vizualno olakšati, podijeliti u zone, uciniti "lebdecima", dekorativnima, itd.



Osim tipicne bijele boje svjetlosti, najnoviji trendovi uvode i RGB LED trake u boji - crveno, zeleno, plavo svjetlo. Iako ce se nekima ovakva rješenja ciniti samo za one najhrabrije, reci cemo da se hrabrost isplati jer konacni efekti mogu nadmašiti vaša ocekivanja. Ukoliko se odlucite za neku intenzivniju boju svjetlosti, provucite tu istu boju kao motiv i kroz druge detalje u prostoru. Na taj nacin cete stvoriti fluidnu poveznicu koja ce još više naglasiti odabranu boju svjetlosti.

Primjena LED rasvjete u kuhinjama može biti zaista dojmljiva. Može se primijeniti kao naglašena i tada preuzima funkcionalnu ulogu osvjetljavanja radnih ploha i unutrašnjosti samih elemenata ili kao diskretna, kada dominira njena dekorativna uloga. Integriranjem kuhinjskih elemenata s rasvjetom, kuhinja dobiva novu prostornu i vizualnu dimenziju, stvara ugodne interijerske doživljaje u kojima se procesi pripreme hrane obavljaju brže, lakše i ugodnije.



LED rasvjeta u dnevnom boravku se može primijeniti na razlicite nacine i svaki od njih može biti atraktivan i interesantan na svoj nacin. Kad govorimo o rasvjeti integriranoj u namještaj, oblikovne mogucnosti niti malo ne zaostaju i to kroz nacine primjene svjetlosti, rasprostiranja, boje svjetlosti, itd. Posebni efekti ovakvog namještaja se osjecaju nocu kada dobivaju dekorativnu ulogu.

Blagovaonica dobiva novo znacenje u estetskom smislu primjenom ugradbene LED rasvjete u vitrinama ili komodama koje ispunjavaju ovaj prostor. Primjenom staklenog stola koji može reflektirati svjetlost okolnih elemenata namještaja, pojacavate svjetlosne efekte. Blagovaonica nije samo prostor za objedovanje, vec za druženje i uživanje. Igra svjetlosnim efektima ucinit ce je atraktivnijom, a osobito ukoliko ste odvažni odabrati plavu ili ljubicastu boju svjetlosti.



LED rasvjeta postaje i sastavni dio spavacih soba. Prostor koji svojom namjenom traži mogucnost izmjene ugodaja, idealan je za igru svjetlosnim efektima koje LED rasvjeta pruža ugradnjom u namještaj. Konacni efekti ce ovisiti o odabranoj boji svjetlosti, mjestu ugradnje, kao i kolicini svjetlosti.

Najnoviji trendovi koriste i garderobne ormare koji su sastavni dio spavacih soba, kao atraktivne elemente za ugradnju LED rasvjete. Osim kombinacijama boja i materijala, uvode i LED rasvjetu kao osnovni element za dekoriranje i isticanje fronti ormara. Na ovaj nacin ormari dobivaju novi tretman i znacenje u prostoru.



LED rasvjeta u djecjim sobama se može postaviti na maštovite nacine, a sve u cilju dinamiziranja prostora i stvaranja kreativne atmosfere. Ovakva rasvjeta može osvjetljavati pano iznad radnog stola, dijelove kreveta, police s knjigama, nocni ormaric ili bilo koji drugi dio sobe.

Ugradnja LED rasvjete u namještaj pruža mnogobrojne mogucnosti u stvaranju konacnih prostornih efekata. Budite u trendu, prihvatite igru svjetlosti i namještaja! (Monika Galovic, dipl. ing. arh.)

www.interijernet.hr


Podijeli: Facebook Twiter