Hit godine Lovrinac, Pravo ja ili Tvoje ime čuvam?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zahvaljujući glasovima publike koja je na internetskoj stranici Diskografske nagrade Porin birala svoje favorite, u drugi krug natjecanja u kategoriji Hit godine, jedine kategorije Porina o čijem pobjedniku odlučuje javnost, prošli su hitovi: "Lovrinac" grupe Dječaci, "Pravo ja" Hladnog piva i "Tvoje ime čuvam" Opće opasnosti.

Diskografske kuće u toj su kategoriji predložile čak 49 pjesama od kojih je 218 radijskih i televizijskih urednika izabralo najveće hitove prošle godine. Potom je uslijedio prvi krug glasovanja koji je trajao mjesec dana. Nominirano je bilo deset pjesama: "Djevojka od milijun dolara" Prljavog kazališta, "Italiana" Severine, "Lovrinac" Dječaka, "Opet si pobijedila" Tonyja Cetinskog, "Pravo ja" Hladnog piva, "Providenca" Tončija Huljića & Madre Badessa feat. Petar Grašo, "Tišina" Massima Savića, "Tvoje ime čuvam" Opće opasnosti, "Zbog tebe" grupe Pavel te "Ulicama grada" Nene Belana, Fiumensa i Ljetnog kina.

Splitsko-zagrebačkom trojcu poznatom pod imenom Dječaci Porina bi mogao donijeti hit "Lovrinac" s hvaljenog drugog albuma "Istina" koji je prošle godine bio nominiran u kategoriji Najbolji album klupske glazbe. Slavonski rokeri iz Opće opasnosti i prošle su godine bili nominirani za hit godine, s pjesmom "Pobjego sam". Ovog puta nominiran je još jedan hit s njihovog albuma "Vrati se na svjetlo", pjesma "Tvoje ime čuvam". Porina bi mogla dobiti i pjesma "Pravo ja" Hladnog piva koja se nalazi na njihovom aktualnom albumu "Svijet glamura", a inspirirana je kolumnom Ante Tomića "Pravo ja - ključ u ruke".

Drugi krug glasovanja traje od 22. travnja do 10. svibnja u ponoć. Svoj glas za jednu od tri pjesme fanovi mogu dati na web-stranici www.porin.info. Ime pobjednika bit će objavljeno tijekom dodjele Porina. (I. KOCIJAN, V. PERŠIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter