Histrioni u INK-u: Dva sata urnebesnog smijeha


Nešto više od dva sata smijeha ne baš previše brojnim pulskim ljubiteljima kazališta priuštili su Histrioni uprizorujući predstavu Nina Škrabea "Muke po Iveku", koja je gostovala u ponedjeljak navečer u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula. Riječ je o obradi urnebesnog komada "Kidaj od svoje žene" Raya Cooneyja. Glavni lik je zagrebački taksist Ivan Kovač u interpretaciji vrlo dobrog Ronalda Žlabura, koji istovremeno ima čak dvije žene i dvije kućne adrese. Posao taksista omogućava mu da si, zbog svih vrsta smjena, rasporedi život s dvije žene.

Dvije su žene i potpuno međusobno različite - jedna je Marica, a druga Barica. Marica je Dalmatinka i glumi je Tara Rosandić, a Zagrepčanku Baricu (tajnicu na Iblerovu trgu) glumi Marija Borić.

Budući da su mu obje žene zaposlene, a i on sam radi, financijski uspijeva održavati ta dva kućanstva. No, jednoga dana doživi manju nesreću i klupko se pomalo razmotava. Najbolji u predstavi je Davor Svedružić, koji glumi susjeda Pajcenovića. Neobičan, potpuno otkačeni policajac Boro Potrebica u interpretaciji Draška Zidara također je izvrstan, a pohvale zaslužuje i Nataša Kopeč u ulozi policajke Sunčane Turek. Napomenimo i to da je Kopeč nekoliko godina živjela u Puli te glumila u INAT-u.

Željko Duvnjak pojavljuje se vrlo nadahnuto u ulozi modnog dizajnera Frenkija Bobinskog - a tu predstava dobiva i LGBT konotaciju s navodnim homoseksualnim ljubavima te isto tako navodnim transvestitima.

Manje uloge, one novinara koji se bez zadrške bore za ekskluzivu, tumače Dinka Vuković i Kristijan Jaić.

Redatelj je Želimir Mesarić, a predstava vrlo često donosi i aktualne elemente i momente iz svakodnevice.

Publika je cijelo vrijeme smijehom i ovacijama odobravala nastup vrlo dobrih glumaca, koji su pokazali da pitko ne mora biti plitko. (V. BEGIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter