Histria Festival dužan Puli 30.000 kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vesna Sajic, procelnica gradskog Upravnog odjela za proracun i gospodarstvo, potvrdila je da je prošlog tjedna uputila pismenu opomenu Histria Festivalu koji Gradu duguje gotovo 30.000 kuna na ime neplacene zakupnine prostora u Kandlerovoj ulici te neplacene komunalne i slivne naknade. Dug se odnosi na razdoblje od ožujka 2006. do danas, a vecina njegova iznosa odnosi se na neplacene zakupnine u protekle dvije i pol godine, i to u mjesecnim iznosima od 900-tinjak kuna.

"Koncem kolovoza uputili smo prijedlog za ovrhu, a i prije smo pokretali postupak ovrhe", kaže procelnica Sajic. Novi je to dug Histria Festivala nakon što smo prije dva tjedna objavili da ovaj festival i tvrtke pod njegovim krovom duguju ZAMP-u 1,8 milijuna kuna na ime neplacenih autorskih naknada. Tada je osnivac Histria Festivala Bashkim Shehu negirao visinu dugovanja i najavio skore pregovore s rijeckom poslovnicom ZAMP-a.

S druge strane, Histria Festival i srodne tvrtke duguju 400 tisuca kuna Arheološkom muzeju Istre na ime neplacenog najma Arene za protekle cetiri godine.


Podijeli: Facebook Twiter