Histria classic: Reli oldtimera startao iz Buzeta

Bugatti Brescia iz 1923. (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Bugatti Brescia iz 1923. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Vrijeme im nije bilo naklonjeno, ali niti jaka kiša koja se prijepodne sručila na sjevernu Istru nije spriječila sudionike Histria classica, 10. međunarodnog relija starodobnih vozila, da krenu na svoj dvodnevni pohod.

Elita na četiri kotača startala je iz Buzeta grada oktana, a tijekom dvodnevnog relija središnjom Istrom i njenim priobaljem, četrdesetak dvočlanih posada iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Njemačke, u isto toliko oldtimera, proći će dvjestotinjak kilometara.

Drugu godinu za redom ljubitelji starodobnih vozila koji su se okupili na startu ispred hotela Fontana, mjerkajući impozantni vozni park, imali su priliku vidjeti najstariji automobil utrke, Bugatti Brescia iz 1923. godine.

- U pravilu posjećujemo priobalje; Pulu, Rovinj, Poreč, a ovo je dobra prilika proći i kroz unutrašnju Istru, rekao nam je Edoardo Roncadin iz Pordenonea, vlasnik skupocjenog Bugattija. Pažnju prolaznika plijenio je i raritetni Adler Triumph Special 1934. godine, Giusepea Battistonija također iz okolice Pordenonea.

Kolona starodobnih vozila tijekom subote trebala bi voziti od Buzeta preko Kotli, Boljuna, Paza, Labina, Karojbe, Višnjana, Tara, Funtane i Bala do Rovinja, gdje se prvo vozilo na Trgu maršala Tita očekivalo oko 18.30 sati.

Vlasnici oldtimera nakon noćenja u hotelu Eden i nedjeljne tradicionalne izložbe starih vozila na rovinjskom trgu, u koloni kreću na turističku vožnju do Poreča, a podjela nagrada predviđena je u novigradskoj marini oko 13.30 sati.

U sklopu međunarodnog natjecanja oldtimera kojeg je Oldtimer klub Rovinj organizirao sa zbratimljenim klubom Ruote del Passato iz Pordenonea, pripremljene su nagrade najboljim posadama i posebno nagrade za svakog sudionika, kao i za najvjernije natjecatelje. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter