Histria 2014.: Iz godine u godinu sve bolja ponuda


Drugog dana Izložbe hrane i pića "Histria 2014" Dom hrvatskih branitelja bio je odlično posjećen. Razgledavalo se, razgovaralo s izlagačima, kupovalo i degustiralo. Renta i Marijo Pajković iz Pule na sajam dolaze, kako su nam rekli, svake godine, a ove su godine, primjerice, kupili šumski med koji ih najviše zanima.

Marija Ljilja također je redovna posjetiteljica izložbe. "Izložba je lijepa, bogata, ima svega, a cijene su povoljne. Evo, velika tegla meda može se naći već po 40 kuna. Čini mi se da je ove godine ponuda još bolja, našla sam odlične smokve iz Dalmacije, suhomesnati proizvodi tako mirišu i podsjećaju na Slavoniju, jednom riječju - cijela je Hrvatska ovdje", veli nam Ljilja.

Nedjeljka Jurin iz Lovrana na izložbi je godinama i veli da je ovo jedan od rijetkih sajmova koji cijeni nove proizvode što je svim izlagačima poticaj da svake godina razvijaju proizvodnju. "To nas tjera dalje da stvaramo, evo ja već sada razmišljam s kojim ću novim proizvodom doći iduće godine", veli nam Jurin te navodi da organizatori ovoga sajma cijene izlagače pa je i organizacija besprijekorna.

Na izložbi je svoje proizvode nudio i obrt Jara, i to jabuke, hladno prešane voćne sokove od jabuke i višnja. Obrt Delicia iz Buzeta predstavio je novost u proizvodnji - slane kekse pakirane za ugostiteljstvo, parmezano i origano cookie i keks Umri muški s ljutim papričicama koji, kako nam je rekao Tomica Jambrošić, odlično pašu uz vino i pivo.

Najveća je gužva danas bila na štandu OPG-a iz Kaštel Kambelovca na kojem je Živko Dražin nudio na degustaciju slane inćune, papričice punjena inćunima pod nazivom Pepe fiš, te ukiseljene kapare i motar.

Puno izlagača ponudilo je i nove vrste meda. Tako je Hrvoje Veber s OPG-a Medel nudio med s matičnom mliječi, med s aronijom i propolisom, a Pero Antićević s OPG-a Api-herba zeleni med sa sokom brokula i crveni med sa sokom cikle. OPG Lidija Vidaković prezentirao je novi proizvod "Imuno energy plus" mješavinu meda, propolisa, cimeta i cvjetnog peluda.

Sajam, koji već 21. godinu organizira Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Pula, traje još sutra do 17 sati, a ulaz je besplatan. (B. PETROVIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter