Hirscheru veleslalom, Zubčiću 13. mjesto

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Austrijanac Marcel Hirscher pobjednik je veleslaloma Svjetskog kupa u francuskom Val d'Isereu, dok je hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio 13. mjesto.

Hirscheru je to treća uzastopna pobjeda ove sezone, te 34. u karijeri. Drugo mjesto je, s 1.29 sekunde zaostatka, osvojio Nijemac Felix Neureuther, dok je treći bio Francuz Victor Muffat-Jeandet sa 1.58 sekundi zaostatka.

Zubčić je utrku završio s vremenom 2:11.13 zaostavši za pobjednikom 2.64 sekunde. Ovim rezultatom je naš mladi skijaš osvojio nove bodove u Svjetskom kupu nakon što je sezonu otvorio 12. mjestom na veleslalomu u Soldenu.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Hircher s 360 bodova. Na drugom mjestu je Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 317 bodova, a treći je Amerikanac Ted Ligety sa 180 bodova. Zubčić je na 41. poziciji sa 42 boda, dok je Natko Zrnčić Dim 79. sa šest bodova.

U poretku veleslalomaša nakon tri utrke vodi Hircher sa 260 bodova, drugi je Muffat-Jeandet sa 166 bodova, a bod manje na trećoj poziciji ima Neureuther. Zubčić je na 20. mjestu sa 42 boda.U nedjelju je u Val d'Isereu i prvi slalom sezone, a prvi put ove sezone u Svjetskom kupu će nastupiti Ivica Kostelić. Plan našeg najboljeg skijaša je nastupiti na svim slalomima i kombinacijama ove sezone. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter