Hirscher pretekao Kostelica u ukupnom poretku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Austrijanac Marcel Hirscher preuzeo je vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa nakon što je u današnjem paralelnom slalomu u Moskvi stigao do cetvrtfinala.

Hircher je za plasman medu osam najboljih dobio 30 bodova što je bilo dovoljno da preskoci Ivicu Kostelica i s 12 bodova više preuzme vodstvo u utrci za Veliki kristalni globus. Austrijski skijaš se nadao pobjedi i novih 100 bodova, no u cetvrtfinalu je neocekivano izgubio od Francuza Alexisa Pinturaulta.

Pobjeda u paralelnom slalomu pripala je Pinturaultu nakon što je u finalu pobijedio Nijemca Felixa Neureuthera. Na putu do prvog mjesta pobijedio Francuz je pobijedio Talijana Christofa Innerhofera, Austrijance Marcela Hirschera i Romeda Baumanna, te u finalu Neureuthera.

Francuz je za prvo mjesto dobio 100 bodova i 40.000 švicarskih franaka, dok je Neureutheru pripalo 80 bodova i 30.000 švicaraca. Trece mjesto koje donosi 60 bodova i 20.000 franaka osvojio je Švedanin Andre Myhrer pobjedom protiv Austrijanac Romeda Baumanna koji se morao zadovoljiti s 50 bodova i 10.000 franaka.

Na paralelnom slalomu nastupilo je 16 skijaša, a zanimljivo je da od 15 vodecih skijaša Svjetskog kupa njih sedam nije htjelo doci u Moskvu, dok je naš Ivica Kostelic ozlijeden.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Hirscher vodi sa 1.055 bodova, Kostelic je drugi sa 1.043 bodova, dok je Švicarac Beat Feuz na trecoj poziciji s 1.003 boda. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter