Hiltonu poziv na natječaj za Brijune

Darko Lorencin (D. MEMEDOVIĆ)
Darko Lorencin (D. MEMEDOVIĆ)

Ministar turizma Darko Lorencin ovaj se tjedan tijekom službenog putovanja u SAD sastao s predstavnicima hotelskog lanca Hilton koje je pozvao da se jave na natječaj za koncesiju nad brijunskim hotelima koji će biti objavljen u rujnu.

Inače, Hilton u svojem sustavu ima više od 4.000 hotela, od kojih 320 nalazi u SAD-u. Već su prisutni u Dubrovniku i Zagrebu, a sada su poručili kako su zainteresirani za snažnija ulaganja u Hrvatsku.

Interes za ulaganja u Brijune pokazala je Intercontinental Hotels Group. Ministar se sastao s Karlom Cannito, predstavnicom te grupe koja je izrazila poseban interes za projekt Brijuna, prvenstveno zbog atraktivne lokacije i mogućeg razvoja ekoturizma.

Mogućnost investiranja u Hrvatskoj Lorencin je predstavio i Kenu Hyattu, jednom od vodećih ljudi američke vlade koji se bavi turizmom (Internatonal Trade Administration). Lorencin je naglasio kako bi volio vidjeti veći broj američkih investicija u hrvatski turizam. U tu je svrhu predstavio strategiju za investiranje u hrvatski turistički sektor, Hyatt i Lorencin sastanak su završili dogovorom oko uspostave bliske suradnje između dviju nacionalnih turističkih organizacija.

Sljedećih dana ministar će boraviti u Atlanti. Posjetit će vodeću američku medijsku kuću CNN s čijim će menadžmentom razgovarati o mogućnostima promocije Hrvatske. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter