Hijene u utrci za zadnje mjesto

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Strast prema istraživackom novinarstvu bila je jaca od prijetnje kako "riskiram život" koju su mi uputili clanovi jedrilicarskog kluba Hijene. Naime, rijec je o ilegalnom jedrilicarskom klubu koji je jucer na plaži ispod stare plinare održao dušekijadu pod nazivom "Na rubu znanosti".

Oboružani pivama, desetak Hijena napuhalo je svoje luftice i otisnulo se u pravcu Bunarine. Plaža ispod stare plinare, s koje je regata krenula, veoma je "atraktivna" lokacija tako da su pocetak ovog pothvata obilježile opservacije sudionika poput "Ovo je pulsko Zrce", "Gdje je tu kanalizacijska cijev" ili "Sad cu ovamo svaki dan na more, nema gužve".

- Ideja regate je da se promovira ekologija. Zato imamo u planu malo pozeleniti ovu valu caulerpom taxifoliom. Usput strašimo turiste, a cilj regate je na Bunarini gdje cemo se suncati pored kanti za smece - kazao je Delbi, jedan od sudionika.

- Cilj je doci posljednji, zaista je glupo doci prvi i onda cekati ostale - dodao je Koki ispijajuci pivo.

Ilegalni jedrilicarski klub Hijene nece se zaustaviti na ovoj dušekijadi vec planira velike podvige u skoroj buducnosti. Tako su jucer iznijeli plan o njihovoj velikoj Kretenskoj regati koja bi se trebala održati oko grckog otoka Krete.


Podijeli: Facebook Twiter