Hidrobaza na naslovnici magazina World Landscape Architect


Najnovija uređena gradska plaža Hidrobaza promovirana je u svjetski poznatom magazinu World Landscape Architect (WLA) osvanuvši na naslovnoj stranici http://worldlandscapearchitect.com/24354-2/#.V-JD_PB96M8. Predstavlja to još jednu u nizu promociju grada Pule kao atraktivne turističke destinacije koju svake godine posjećuje sve veći broj turista iz svih krajeva svijeta. Samo u prvih osam mjeseci ove godine Pulu je posjetilo 15 posto više gostiju koji su ostvarili 9 posto više noćenja u odnosu na prošlu godinu što su rekordni rezultati.

Gradska uprava navodi da su tome svakako doprinijela ulaganja u gradske plaže, kao što je to ulaganje u plažu na Hidrobazi koja je u novom ruhu, s modernom urbanom opremom, spremno dočekala turističku sezonu. Na Hidrobazi je uređen obalni centralni dio plaže, izgrađena su tri stabilizacijska pera sa školjerama, plaža je nasipana šljunkom, te je u potpunosti prilagođena za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti. Zabavni i ini sadržaji dostupni su gostima, a o sigurnosti svih kupača brinuli su i spasioci.

Za nastavak uređenja plaže na Hidrobazi  projekt je kandidiran na natječaj Ministarstva turizma. Po osiguranju financijskih sredstava planira se daljnje širenje zone uređenja u produžetku centralnog dijela, odnosno izgradnja šetnice s urbanim sadržajima, te izgradnja stabilizacijskog pera sa školjerom čime se planira urediti cijela obalna fronta plaže na Hidrobazi. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter