Hidroavionski prijevoz počinje početkom 2015.

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Gradonačelnik Boris Miletić i posljednja dva tjedna usvojio je 45 odluka, među kojima se ističe izmjena Pravilnika o dodjeli gradskih stipendija te dodjela prostora na rivi Europskom obalnog avioprijevozniku, čime će ustvari započeti ostvarivanje projekta povezivanja Pule s jadranskom obalom hidroavionima.

- Na tom projektu zajednički Grad Pula radi s Lučkom upravom Pula i očekujem početkom iduće godine uspostavu hidroavionskih veza. Neki gradovi na Jadranu takvu vrstu veze već su počeli koristiti. Nakon odluke o korištenju dijela rive te postavljanjem objekta gdje bi se prodavale karte očekujem da u što skorijem roku i Pula uspostavi tu vezu koja će sigurno od proljeća i u ljetnim mjesecima raditi punim intenzitetom, rekao je Miletić.

Gradonačelnik je pritom naveo da je ideja povezati obalna mjesta od Pule preko Lošinja, Zadra, Trogira i Splita do Hvara. Istaknuo je pritom poznatu činjenicu da su, na žalost, zbog restrikcija Vlade i nadležnog ministarstva neke subvencije prema brodarima ukinute te su tradicionalne veze koje su spajale Pulu sa Silbom, Lošinjem i Zadrom ukinute. Zbog smanjenja dotacija, rekao je Miletić, ukinute su i druge veze, a hidroavioni su drugačiji način prijevoza, ali će na jednak način povezati mjesta na Jadranu.

- Pogotovo znajući da otoci Cres i Lošinj tradicionalno gravitiraju prema Puli i Istri onda je jasno da nam je drago da se te veze održe, zaključio je gradonačelnik. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter