HGK Šprajcu isplatio 35, a Družijaniću 67 tisuća kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od četiri milijuna i 420 tisuća kuna isplatila je Hrvatska gospodarska komora od početka 2010. do kraja 2013. godine privatnim osobama na ime raznih honorara. Popis ljudi koji su dobivali novac od institucije kojom je ravnao Nadan Vidošević potvrđuje i navode da su i neke javne ličnosti solidno plaćane.

Jedno od najdojmljivijih imena svakako je savjetnik i predstojnik Ureda Stjepana Mesića u vrijeme dok je bio predsjednik, stručnjak za energetiku Igor Dekanić. On je u 2010. i 2011. godini primio nešto više od 188 tisuća kuna od HGK na ime honorara.

Gledano pojedinačno po godinama u ovom razdoblju, najveću uplatu je imao vinar i pravnik Damir Klasiček, koji je u Nadanovoj najrastrošnijoj godini, 2010., dobio 236.967 kuna honorara. Uz već spomenutog Dekanića, on je jedini koji je u jednoj godini uspio dobiti šesteroznamenkasti iznos za honorare.

Ni novinara ne nedostaje na listi, pri čemu su uvjerljivo najbrojniji oni s HRT-a. Voditeljica "Potrošačkog koda" Sanja Smiljanić dobila je ukupno oko 40 tisuća kuna od 2010. do 2012. godine, dok lani nije bila među isplaćenim honorarcima. Nekadašnji voditelj središnjeg Dnevnika Danko Družijanić kroz sve četiri godine je primao honorare te je u ovom razdoblju završio s ukupno nešto više od 67 tisuća isplaćenih kuna.

Još jedan bivši voditelj Dnevnika je na popisu honoraraca. Zoran Šprajc tako je dobio nešto više od 35 tisuća kuna honorara u istom razdoblju. Oko osam tisuća kuna u dvije prve godine ovog razdoblja dobila je i Kristina Validžić, dok je Nevena Rendelli 2012. godine dobila 3.500 kuna,  vjerojatno za voditeljske poslove. Jedne godine honorarom od oko tisuću eura bio je isplaćen i Đuro Tomljenović, nekadašnji urednik Gospodarskog kluba na HRT-u. U 2010. honorar je dobila i Dijana Čuljak, kojoj je pripalo 14.870 kuna.

Svi isplaćeni honorari, koliko je poznato, dani su na ime stvarno ostvarenih usluga, a tim podacima raspolaže i USKOK. (piše D. RADALJAC/NL)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter