HGK nagradio Favorit pivo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Strucni savjet Centra za kvalitetu Hrvatske gospodarske komore donio je odluku kojom se svijetlom pivu Favorit dodjeljuje znak Hrvatska kvaliteta. Pravo na korištenje znaka, kao jamstva vrhunske kvalitete, Buzetska pivovara stjece od 25. veljace.

Unutar kompanije BUP u vlasništvu Bavarije Adrije, lani je pokrenuta prva faza restrukturiranja radi efikasnijeg nastupa na tržištu i daljnjeg povecanja kvalitete proizvoda. Direktor Buzetske pivovare Vjekoslav Osvatic zadovoljan je i ponosan, kaže, što su ta nastojanja prepoznali i nagradili u HGK-u.

Znak Hrvatska kvaliteta nose proizvodi koji po svim znacajkama, sastavu, dizajnu, ergonomskim kriterijima, ekološkim kriterijima te sustavu osiguranja kvalitete u proizvodnji, zadovoljavaju visoke europske i svjetske standarde.



- Potvrda kvalitete rezultat je predanog rada te znacajnih ulaganja u proizvodnju i proizvodno-uslužne procese i resurse koji su provedeni u nekoliko posljednjih godina, od kada se kontinuirano unapreduje kvaliteta branda Favorit piva, kaže Osvatic.

BUP je kao proizvodac Favorit piva uložio velike napore ne samo u kvalitetu proizvoda, nego i u procese i standardizaciju, što je posebno važno i s aspekta zaštite okoliša. Pored znaka Hrvatska kvaliteta, uspješno je integrirao i sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001:2008 i sustav upravljanja okolišem ISO 14 001:2004. S ugradenim regionalnim identitetom, Favorit pivo pravi je odraz vrijednosti koje dolaze iz Istre, pa mu, kažu u BUP-u, vjerojatno najbolje odgovara slogan "Okusi Istru".

BUP je lani proizveo 150 tisuca hektolitara piva, a planovi za ovu godinu su na razini 170 tisuca hektolitara.


Podijeli: Facebook Twiter