Herman izašla iz HNS-a, s Čačićem osniva stranku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon Natalije Martinčević, Zlatka Koračević i Darka Hrenića, iz HNS-a je izašla i zamjenica međimurskog župana te potpredsjednica HNS-a Međimurske županije Sandra Herman, najavljujući pritom da će se pridružiti inicijativi Radimira Čačića o osnivanju nove stranke.

Objašnjavajući na današnjoj konferenciji za novinare u Čakovcu svoju odluku, rekla je da je rejting stranke izuzetno loš zbog odluke o izbacivanja Radimira Čačića i da ona, dok god vodstvo stranke ne želi preispitati takve odluke, ne želi više biti članica.

Za izuzetno loš rejting HNS-a od 2,3 posto po posljednjem istraživanju odgovorno je stranačko rukovodstvo na nacionalnom nivou, rekla je. Naglasila je da je već prije upozoravala kako će se izbacivanje Čačića negativno odraziti na popularnost stranke i napomenula kako je istraživanje javnog mnijenja prije dva dana to samo potvrdilo.

Rekla je kako ostaje zamjenica međimurskog župana jer je za tu funkciju bila izabrana na direktnim izborima. Izrazila je uvjerenje kako neće biti marginalizirana poput Natalije Martinčević u Varaždinu jer je sigurna kako međimurski narodnjaci neće staviti naredbe iz Zagreba ispred interesa Međimurja. Dodala je kako ima podršku koalicijskih partnera iz HSS-a i HSLS-a te smatra da će i dalje imati korektan i konstruktivan odnos sa županom Matijom Posavcom (HNS).

Govoreći o političkoj budućnosti, rekla je kako će se pridružiti inicijativi Radimira Čačića o osnivanju nove stranke te da će je voditi na području Međimurske županije. Vjeruje kako će joj se priključiti i mnogi međimurski članovi HNS-a jer su, erkla je, i oni nezadovoljni stanjem u stranci, ali za razliku od nje nisu javno iznosili svoj stav.

Na opasku novinara da je rejting stranke bio još lošiji u trenutku kada je Čačiću donesena pravomoćna presuda za izazivanje prometne nesreće u kojoj je poginulo dvoje ljudi, Herman je rekla kako te dvije situacije nisu povezane. Za ovih 2,3 posto podrške krivo je vodstvo koje donosi krive odluke, kazala je. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter