"Hercules" će se snimati i na Kamenjaku?

Dwayne "The Rock" Johnson utjelovit će mitskog junaka Herculesa (REUTERS)
Dwayne "The Rock" Johnson utjelovit će mitskog junaka Herculesa (REUTERS)

Stari hrvatski gradovi te prirodne ljepote sve češće postaju setovi popularnih američkih filmova i TV serija pa je lani u Dubrovniku tijekom dva tjedna sniman i serijal "Igra prijestolja" produkcijske kuće HBO.

Po pisanju Poslovnog dnevnika, pri samom su kraju pregovori o snimanju 12 epizoda treće sezone serijala "Obitelj Borgia", ali i filmskog spektakla "Hercules", za kojeg su u igri lokacije na Velebitu te Kamenjaku. Potvrdu te vijesti tražili smo od ravnatelja Javne ustanove Kamenjak, no do zaključenja teksta nismo dobili odgovor na naše upite.

Podsjetimo da je na Kamenjaku snimana i scena filma "Lov na vještice" s Nicholasom Cageom u glavnoj ulozi, i to 2010. godine, ali i zaboravljeni "Ultimate Force" s Cro Copom Mirkom Filipovićem u glavnoj ulozi 2005. godine.

"Herculesa" bi trebao režirati Brett Ratner ("X Men: Posljednja fronta", "Zakon braće"), a zvijezda koja bi trebala utjeloviti mitskog junaka je Dwayne "The Rock" Johnson. Produkcijske kuće koje stoje iza "Herculesa" su Paramount Picutres i MGM, a film će koštati više od sto milijuna dolara.

Što se Hrvatske tiče, za snimanje u našim predjelima produkcijske kuće bi izdvojile od 20 do 30 milijuna dolara, a film bi se kod nas trebao snimati pola godine.

Serija "Obitelj Borgia" koju prikazuje američki Showtime, s Jeremyjem Ironsom u glavnoj ulozi trebala bi se snimati u Splitu. Seriju produciraju francuske tvrtke, a njezino bi snimanje trebalo početi u svibnju i trajati do kraja ove godine. Vrijednost produkcije "Borgia" je oko 10 milijuna eura. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter