Herculaneina najbolja investicijska godina

Uz manji broj djelatnika Herculanea je zadržala dosegnutu razinu kvalitete usluge, kaže direktor Igor Stari (D. MEMEDOVIĆ)
Uz manji broj djelatnika Herculanea je zadržala dosegnutu razinu kvalitete usluge, kaže direktor Igor Stari (D. MEMEDOVIĆ)

Gradsko vijeće Pule na večerašnjoj će sjednici raspravljati o radu deset gradskih firmi u 2012. godini; sve su, osim Kaštijuna, poslovale pozitivno. Kaštijun, naime, kako veli gradonačelnik Boris Miletić, još nije počeo ostvarivati prihode.

Herculanea je zabilježila najbolju investicijsku godinu u povijesti društva, istaknuo je u svom izvještaju direktor Igor Stari. "Zadovoljstvo je konstatirati da projekt izgradnje novog sustava odvodnje ulazi u svoju zadnju fazu te da će Pulski zaljev završetkom izgradnje obalnog kolektora biti u potpunosti zaštićen, a time stvoreni preduvjeti za daljnju valorizaciju samog zaljeva", kaže Stari.

Navodi se i pozitivan rezultat poslovanja djelatnosti Dimnjačar te manji broj djelatnika uz zadržavanje dosegnute razine kvalitete usluge. Postignut je pozitivan financijski rezultat od 87 tisuća kuna.

"Tijekom 2013. godine trebao biti usvojen i zakon koji nameće potrebu izdvajanja djelatnosti Kanalizacije, što će uvelike utjecati na samo društvo. Ne manje važan projekt je i izgradnja novog županijskog centra za gospodarenje otpadom, koja bi ove godine konačno trebala početi, a što će u konačnici zahtijevati zatvaranje postojećeg odlagališta.

S obzirom na kašnjenje projekta, u drugoj polovici godine trebat će procijeniti i pokrenuti aktivnosti vezane za premošćivanje perioda odlaganja otpada do izgradnje novog odlagališta, s obzirom na raspoloživi slobodni prostor na starom odlagalištu", ističe direktor Stari. (N. SOFTIĆ, S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter