Herculanea osnovala tvrtku kćer Pragrande

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Kao što je bilo i najavljeno zbog zakonskih obveza, Herculanea je nedavno osnovala tvrtku kćer koja bi trebala preuzeti poslove odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda.

- Zakonom o vodama, koji je stupio na snagu 1. listopada 2010. godine, obveza je svakog isporučitelja komunalnih usluga u djelatnosti odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda, iz svog poslovanja isključiti te komunalne djelatnosti najkasnije do 31. prosinca 2013. godine. S obzirom na takvo određenje Zakona o vodama, Skupština društva Herculanee je, uz suglasnost Gradskog vijeća, donijela odluku da će se zakonska obveza ispuniti na način da će Herculanea osnovati trgovačko društvo za obavljanje poslova javne odvodnje - tvrtku kćer, rekao je Stari.

Novo trgovačko društvo, kaže, registrirano je pod nazivom Pragrande d.o.o. i ima sjedište na istoj adresi gdje i Herculanea, te ima istog direktora i obavlja od 1. siječnja 2014. godine poslove javne odvodnje na isti način, u istom obimu i s istim cijenama kao što je to dosad radila Herculanea. Pragrande će se baviti istim djelatnostima kojima se bavila i djelatnost Kanalizacije unutar društva Herculanea. Svi ugovori o radu radnika koji su do dana prijenosa radili u organizacijskoj jedinici Kanalizacija na poslovima javne odvodnje, u neizmijenjenom su obliku preneseni na Pragrande, a 43 radnika zadržala su sva prava iz radnog odnosa. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter