Herak podnio ostavku na sve funkcije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pomalo u sjeni velikog uspjeha Verudeža u Splitu stigla nam je i vijest da je Ivan Herak u cetvrtak podnio neopozivu ostavku na sve funkcije koje je obnašao u Istri 1961 i HNS-u.

"Zbog obaveza na fakultetu, vezanih uz doktorat, kao i skorašnjih obaveza povezanih s preuzimanjem funkcije savjetnika bivšeg predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesica, u nemogucnosti sam i dalje obnašati odgovornu dužnost v.d. izvršnog dopredsjednika Istre 1961 te stoga podnosim neopozivu ostavku.

Podnosim i neopozivu ostavku na mjesto dopredsjednika Udruge klubova Prve lige i clana Skupštine HNS-a. Ovim putem zahvaljujem klubu na ponovnoj nominaciji za clana Skupštine HNS-a, koju iz navedenih razloga nisam mogao prihvatiti.

Djelovanje u Istri 1961 smatram jednim od najljepših dijelova svog sportskog volonterskog opusa kojeg cu se uvijek rado sjecati i smatram da je ovaj klub danas, zahvaljujuci svima nama, jedan od uredenih sportskih kolektiva. Stvoren je stabilan klub sa stabilnim sponzorima, udareni su temelji preoblikovanja kluba te prakticni riješeno i kljucno pitanje vecinskog vlasnika", rekao je Herak.

"Ponosan sam, bez lažne skromnosti, i na svoj doprinos kao clana Komisije za preoblikovanje u tom procesu, ali i na sve ostalo cemu sam doprinio u lanjskoj borbi za ostanak, na prvom mjestu osiguranju licence u cetiri navrata za igranje na Verudi, što je bilo gotovo pa nemoguca misija", naglasio je Herak i dodao:

"Ostaje samo žal zbog trenutnog plasmana kluba, za što odredenu odgovornost preuzimam i ja na sebe, prvenstveno jer smo odgovoran posao stvaranja momcadi i strucnog stožera u potpunosti prepustili predsjedniku i njegovom savjetniku, što je u konacnici, ne sporeci pritom njihovu dobru namjeru, dovelo do ovog rezultatskog debakla. Usto, veliko hvala navijacima koji su mi u svakom trenutku bili velika podrška".

Ovo je bila tema i emisije "Hrvatska uživo" na HRT1 u cetvrtak, gdje je emitirana Herakova snimljena izjava, u kojoj je kao još jedan od razloga svoje ostavke naveo da smatra da s njegove strane ne bi bilo moralno da na predstojecoj skupštini HNS-a glasa protiv Vlatka Markovica nakon svega što je ovaj ucinio za pulski klub i toliko mu puta progledao kroz prste. Naime, neslužbeno je saznao da i Istra 1961 i NSŽI kao svog kandidata za predsjednika HNS-a želi podržati Igora Štimca.

Štimac je bio prisutan uživo u studiju te je, nakon što je vidio i cuo Herakovu izjavu, rekao da tu nisu navedeni pravi razlozi njegove ostavke. Bivši Vatreni je i ovom prilikom bio direktan i bez previše uvijanja je rekao da Herak u cijeloj ovoj prici gleda osobne interese i ne želi ici protiv Markovica jer mu je ovaj, u slucaju izborne pobjede, obecao mjesto dopredsjednika u svojoj novoj nogometnoj vladi.


Podijeli: Facebook Twiter