HEP traži novog direktora TE Plomin

Serđo Klapčić i Ralf Blomberg (Arhiva)
Serđo Klapčić i Ralf Blomberg (Arhiva)

HEP je danas oglasio da traži novog direktora TE Plomin, odnosno za radno mjesto koje je do sada obnašao dugogodišnji direktor Serđo Klapčić. On nam danas nije htio ništa komentirati te nas je uputio da se obratimo glasnogovornici HEP-a. Međutim, nismo dobili odgovor iz ureda za odnose s javnošću elektroenergetskog društva. U natječaju, koji je otvoren do 6. rujna, navedeno je da se traži direktor TE Plomin na razdoblje od četiri godine. Ralf Blomberg, drugi direktor termoelektrane, ostaje i dalje na toj funkciji te će o njegovoj zamijeniti odlučiti onaj tko ga je postavio - njemački RWE.

Ovo je treća promjena direktora velikih firmi na Labinštini. Prethodno tome su 1. srpnja dva Rapčana preuzela direktorske pozicije u dva industrijska postrojenja. Alan Šišinački je naslijedio Maria Grassla iz Beča u vođenju Holcima, a Aleks Fonović Francuza Félixa Michela Guérina u tvornici Rockwool.

Inače, Šišinački te ostala dva člana Uprave Holcima dobili su povjerenje da upravljaju Holcimom do kraja godine. Što znači da bi tada mogli biti ponovno potvrđeni ili zamijenjeni. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter