HEP Croatia Cup: Obrana postaje zaštitni znak "kockica"

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Uvjerljiviju pobjedu nego je to itko očekivao izborile su igračice izbornika Gorana Mrđena protiv Slovačke u uvodnom susretu HEP Croatia Cupa domaćin kojega je Umag. Pred dobro ispunjenim tribinama hrvatske su rukometašice odličnom igrom u nastavku susreta "razbile" suparnice, pa će u subotnjem ogledu protiv Njemačke vjerojatno igrati za prvo mjesto. Sutra u 19 sati igraju Njemačka i Slovačka.

Veoma uspješno otvaranje utakmice imala je hrvatska reprezentacija. Uz bravure na golu Ivane Kapitanović i Katarine Ježić pred golom suparnica, povele su "kockaste" 4:0. Kapitanović je nanizala četiri obrane, dok su Ježić (3) i Mićijević "potpisale" tu prednost. Bila je to svojevrsna najava o tijeku susreta. Na svoj prvi gol Slovakinje su čekale sve do 8. minute (Filkova Trebuhova) da bi u šest narednih minuta umalo stigle do izjednačenja (6:5).

Bio je to tek "labuđi pjev" gošći koje su poslije 9:7, nakon 22. minute prve dionice, "utihnule". U osam posljednjih minuta prvog dijela golovima su zaredale Bašić i Nemaškalo za sve veće vodstvo koje je do odlaska na odmor iznosilo četiri gola, uz nove obrane stasite Koprivničanke.

Jednako uspješno imale su otvaranje drugog poluvremena hrvatske igračice, s po dva gola Sonje Bašić iz sedmeraca te Ćamile Mičijević za 17:9 u 39. minuti. Na pogodak Kostelne "odgovorile" su Nemaškalo, Bašić te Mičijević za visokih devet golova prednosti (22:13). U posljednjoj četvrtini dvoboja sve su igračice dobile priliku da odigraju svoje, neke od njih i prve minute za izabranu vrstu. Ne samo da su djevojke nastupile nego su dale "pečat" pobjedi i to ne bilo kakvoj nego, uvjerljivoj od 10 golova.

Publika je ovu predstavu pozdravila dugotrajnim pljeskom, što je svojevrsni znak da su reprezentativke Hrvatske odigrale veoma dobru partiju. Sigurno su ispunile očekivanja stručnog stožera, što potvrđuje izbornikovo kazivanje.

– Mislim da su djevojke suparnicama uskratile mogućnost da odigraju svoju formaciju, posebice u napadu. Bile su odlične u obrani, a k tome i golmanica Kapitanović je odlično branila. To nam je poticaj da sutra protiv Njemica budemo još bolji – istaknuo je Goran Mrđen. (M. GAVRAN)

Sportska dvorana OŠ Marija i Lina. Gledatelja 600. Suci: Jurinović i  Mrvica (oba Zadar).

HRVATSKA: Kapitanović (17), Bešen (4+1), Razum, Nemaškalo 5, Posavec, Blažević, Mičijević 4, Krsnik 2, Vidak, Ježić 4, Milošević 1, Plahinek, Džono, Marić 2 (1), Franković 1, Bašić 5 (3), Nikšić 2, Debelić, Jerčinović 3. 

SLOVAČKA: Tothova (9), Szokeova, Kerteszova, Medvedova 3, Holešova, Rechtorisova 1, Habankova 2, Kostelna 3, Veselkova, Szucs, Sulovska, Szarkova 1, Michnova, Sukennikova,Školkova, Filkova Trebuhova 5, Bizikova 2, Hornakova, Minarćikova 1.  

Sedmerci: Hrvatska 4 (4), Slovačka 2 (1). Isključenja: Hrvatska 4 minuta, Slovačka 6 minuta.


Podijeli: Facebook Twiter