HEP ce obitelji Hamzic ukljuciti struju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Obitelji Hamzic bit ce tijekom utorka ukljucena struja. Rekao nam je to pulski gradonacelnik Boris Miletic nakon dogovora s direktorom Elektroistre Davorom Miškovicem, koji je pozitivno reagirao na gradonacelnikovu molbu.

Kako smo pisali, radi se o posljednjoj obitelji koja živi u radnickim barakama Istragradnje gdje su Smajl Hamzic i njegova supruga Izeta proveli više od tri desetljeca.

Isto toliko Smajl Hamzic radio je u Istragradnji, ali, dok je ostalih sedam njegovih susjeda koji su bili u istoj situaciji stambeno zbrinuto, on je ostao zadnji u trošnim barakama, a vec 11 mjeseci ne prima niti placu.

Iako ne dobiva uplate na racun, dobiva platne liste iz kojih je razvidno da mu uredno obracunavaju trošak struje i vode koji mjesecno iznose svaki po nekoliko stotina kuna. Koliko Hamzici doista potroše, na bušti ne piše.

Unatoc cinjenici što su revno placali struju i vodu, struja im je prošli tjedan iskljucena, a razlog je stecaj Istragradnje i ukupni dug HEP-u od, navodno, 365 tisuca kuna.

S obzirom na to da ne znaju koliki je dug za vodu, obitelj Hamzic strahuje da im prijeti i zatvaranje vode što bi, po rijecima Smajla Hamzica, bio kraj za njihov boravak u barakama te bi postali beskucnici.

Za sada, kaže gradonacelnik, struju ce im opet ukljuciti, a za ostalo ce se tek vidjeti, kao i mogucnost da se prijave za gradsku listu za dodjelu stanova.

No, na taj prijedlog Hamzic kaže da oni nemaju novca da bi prikupili svu potrebnu dokumentaciju te da se zato nikada i nisu javili na gradski poziv za dodjelu stanova prema listi prvenstva.


Podijeli: Facebook Twiter