Henri Belle za Ahmada Sharbinija?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Devet novih lica trenutno broji svlacionica pulskog prvoligaša. Njihovim dovodenjem još i prije nego je ljetni prijelazni rok uopce i poceo, pokazali su vodeci ljudi Istre 1961, predsjednik Šceglov i trener Pamic, da sad na Drosini pušu neki novi vjetrovi.

Ranijih je sezona bilo gotovo uobicajena stvar da se zeleno-žuta momcad sklapa krajem prijelaznog roka. Obicno su tek pocetkom sezone ili cak nakon prvih kola u klub dolazila najveca pojacanja. S takvom se praksom prekinulo tijekom proteklog zimskog prijelaznog roka kada su glavna pojacanja, Alen Pamic i Sandi Križman stigla davno prije prvog okupljanja, dok im se Stipe Bacelic Grgic prikljucio tek nešto kasnije.

Tako planiran prijelazni rok i dovodenje igraca s "imenom i prezimenom" polucio je proljetos i željene rezultate. Buduci da se onoga što se pokazalo dobrim valja držati, Igor Pamic ponovno je dovodenje igraca zgotovio prije prve prozivke. Na proljetni kostur momcadi, Pamica, Križmana, Bacelic Grgica, Bellea, Sušica, Milica i Prskala, nadovezalo se cak devet novih lica.

Dosad je Paminjo svlacionicu dopunio golmanom Radoševicem, branicima Dedicem, Ljubovicemi Cagljem, veznim igracima Blagojevicem, Linicem i Jugovicem, te napadacima Prgometom i Jelicem. S obzirom na ostanak Stranatica i Andelkovica u Puli, branica i veznjaka ima napretek, slicno je i s krilnim napadacima, pa se fokus javnosti sveo na pitanje centralne špice. Krenula su brojna nagadanja oko igraca kojega u klubu planiraju dovesti, a dolazak Ahmada Sharbinija na "kavu" s Pamicem dodatno je zagolicala maštu.



Buduci da Belle "od malih nogu navija za Hajduk", logicno se nametnula misao o mogucoj razmjeni napadaca izmedu "Drosine" i "Poljuda".

- Belle za Sharbinija? Ne, to ovog trenutka nije realno - rekao je o toj pretpostavci Igor Pamic. - Ne krijem da je Ahmad Sharbini tip napadaca kakav bi nama odlicno došao. Medutim, Ahmad još uvijek ima važeci ugovor sa Splicanima, a osim toga predsjednik Šceglov ne želi niti cuti za nekakvu razmjenu oko Bellea.

Tako zasad od centralnih napadaca u klubu ostaje novajlija Matej Jelic koji je svojim golovima uveo Lucko u Prvu ligu. Osim Sharbinija šuškalo se da bi u Pulu mogao doci Kresinger ili Lovrek.

- Za Kresingera sam, ne krijem, bio zainteresiran, ali on je na korak do potpisa ugovora s jednim inozemnom klubom. Tako da ta opcija otpada. Zapravo nama bi najviše odgovarao zdrav i spreman Karlo Primorac. Nažalost godine bez kvalitetnog treninga u pripremnim razdobljima stigle su mu na naplatu i postao je previše sklon ozljedama - dodao je Pamic. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA

 


Podijeli: Facebook Twiter