Henry Cole: Slovenija je kao Njemačka, a Istra kao Italija

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

" U Istri je nevjerojatno. Slovenija je kao Njemačka, a Istra je kao Italija", prvo je što je rekao čuveni Henry Cole, motorist koji je obišao gotovo cijeli svijet te je jučer svoj vintage motocikl Metisse Desert Racer iz 1969. parkirao ispred jednog od ponajboljih hrvatskih restorana "Bateline" u Banjolama i krenuo u kuhinju nešto skuhati sa masterchefom Davidom Skokokom i ministrom turizma Darkom Lorencinom.

Naravno, nije to bio slučajni susret već snimanje nove sezone svjetski popularnog serijala "Najbolje vožnje motorom" na Travel Chanellu koji se emitira u 133 zemlje svijeta. U novoj sezoni Britanac koji je na motoru obišao cijeli svijet, bira najbolje rute Balkana, te je prije dva dana krenuo iz Slovenije i jučer, naravno zastao u Batelini gdje nije mogao susresti boljeg kuhara nego mlađanog Skoka, koji osim što je vrhunski kuhar je i strastveni biker. Tv zvijezda na dva kotača pokazao se kao vrlo susretljiva, jednostavna i pričljiva osoba koji je za vrijeme našeg razgovara, u pauzi vrhunskog kulinarstva, jeo čokoladicu - Bounty!

A što se kuhanja tiče Henry kaže da ne kuha, no Davidovu je ribu nazvao "čudesnom" te je čak po njegovim uputama isfiletirao škarpinu. U kuhanju mu je pomagao i ministar turizma, tako da su tri šefa - kuhinje, turizma i svjetskih bikerskih ruta pripremili filet škarpine u umaku od šafrana s domaćom palentom miješanom sa heljdom i to ponudili novinarima. Henry je bio iznenađen šafranom i "Batelinom", koja ne ostavlja ravnodušno ni svjetske putnike. Na novinarski upit bi li kupio kuću u Istri odgovorio je da ne bi, ali da će vjerojatno jednom prilikom unajmiti za odmor sa obitelji. (Lara BAGAR)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter