Heynckes u subotu završava karijeru u Bundesligi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trofejni njemački nogometni trener Jupp Heynckes (68) najavio je da će u subotu posljednji put sjediti na klupi kada su bundesligaške utakmice u pitanju, a na svom oproštaju vodit će Bayern na gostovanju kod svog bivšeg kluba Borussije iz Moenchengladbacha.

"U subotu ću posljednji put voditi momčad u Bundesligi kao trener. O tome što ću dalje raditi odlučit ću nakon dva finala koja nas još očekuju", rekao je Heynckes.

Pod Heynckesovim vodstvom Bayern je ove sezone uvjerljivo osvojio naslov njemačkog prvaka, a ima i priliku ostvariti prvu trostruku krunu u povijesti njemačkog nogmeta s obzirom da će 25. svibnja igrati u finalu Lige prvaka protiv Borussije iz Dortmunda na Wembleyu, te finale njemačkog Kupa 1. lipnja protiv Stuttgarta u Berlinu.

Heynckes je 641 vodio momčad(i) u Bundesligi, po čemu je drugi na ljestvici svih vremena iza Otta Rehhagela, a bio je uspješan i u inozemstvu osvojivši Ligu prvaka kao trener Reala iz Madrida 1998.

"Da sam 15 godina mlađi, ozbiljno bih razmislio o preuzimanju nekog kluba izvan Njemačke. No, sa 68 godina nisam idealan izbor za smjenu generacija", dodao je Heynckes.

Bayern je još ranije objavio da će od sljedeće sezone na klupi Heynckesa zamijeniti Španjolac Josep Guardiola. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter