Hempel donirao 100 tisuća kn dvjema osnovnim školama

(K. FLEGAR)
(K. FLEGAR)

Umaška tvornica boja Hempel Hrvatska ove godine obilježava 60. godišnjicu osnivanja i uspješnog rada, a umjesto uobičajenih prigodnih proslava i svečanih večera, odlučila se za hvalevrijednu gestu. Po 50 tisuća kuna tvrtka je donirala Osnovnoj školi Marije i Line te Talijanskoj osnovnoj školi "Galileo Galilei".

Donaciju su za OŠ Marije i Line izvršni direktor umaškog Hempela Nerio Perich i izvršni voditelj tehničkog sektora Dean Jurdana simbolično predali ravnatelju Mati Vidoviću, u prisutnosti profesorica kemije te biologije i prirode, Anite Pijak, Lydije Lugar i Sanje Zakinja, koje nisu krile zadovoljstvo. Iskorištena je za opremanje kabineta biologije i kemije.

Zasad je stigao multifunkcionalni laboratorijski sistem ormara, vrijedan 14.800 kuna, a naručeno je i 12 monokularnih mikroskopa, jedan monokularni mikroskop s posebnim mikrokularom i pripadajućim softverom te po jedan model mitoze i mejoze.

- I dosad smo s Hempelom imali odličnu suradnju. Uvijek kad smo im se obratili dobili smo njihovu podršku, no ovo je prvi put da nas oni kontaktiraju i pitaju što nam je potrebno. Gesta je to ljudi koji razmišljaju o dobrobiti naše djece, na jednak način kako to mi učitelji činimo. Ulažu u djecu, svoje sugrađane i njihovu edukaciju, u znanje i budućnost, i to je najbolji primjer podrške i suradnje u lokalnoj zajednici, koji će zasigurno dati kvalitetne rezultate na opću korist. Od srca im zahvaljujemo što su doprinijeli opremanju naših kabineta na način koji je za mnoge druge škole iznad prosjeka i nedostižan - rekao je Vidović. (K. FLEGAR)


VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM  IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter