Hells Angelsi tuže policiju zbog maltretiranja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska podružnica međunarodne motociklističke skupine Hells Angels ustvrdila je danas da je stotinjak pripadnika policije i USKOK-a s repetiranim oružjem u subotu upalo na njihovu privatnu zabavu u Sesvetama gdje su ih maltretirali i vrijeđali pri čemu su neke i ozlijedili te su najavili žalbe stranim veleposlanstvima i prigovor MUP-u na postupanje policije.

Vršiteljica dužnosti glasnogovornice zagrebačke policije Mirela Ban potvrdila je da je u Sesvetama u subotu bila racija, ali je odbacila tvrdnje hrvatske podružnice Hells Angelsa da je policija bila brutalna i dodala da zasad nisu dobili pritužbu na postupanje policajaca.

U policiji kažu da nisu postupali po prijavi zbog remećenja javnog reda i mira, već da je to bila planirana racija, ali nisu željeli objasniti zbog čega.

Na zabavi je, kažu u policiji, bilo je više od 50 motociklista, a četvorica su, tvrde, odbila zapovijed opirući se policajcima koji su ih zbog toga na silu vezali. Policajci su svezali dvojicu Mađara te Nijemca i Hrvata, kojeg su poprskali suzavcem jer se najviše opirao.

Hrvatska podružnica je na Facebook stranici Occupy Croatia objavila da je rezultat akcije u kojoj su policajci s fantomkama upali uz povike: "Lezi, pucat ću" 60 izmaltretiranih osoba, među kojima i jedna trudnica te nekoliko ozlijeđenih zbog suzavca i gnječenja koljenom, iako nije bilo pružanja otpora. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter