Helikopter UN-a srušio se u DR Kongu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Helikopter UN-ove misije u DR Kongu srušio se u brdovitom području u blizini grada Bukavua, glavnoga grada pokrajine Južni Kivu, izvijestili su u nedjelju navečer službeni izvori u Kinshasi.

Pukovnik Prosper Basse za France presse je rekao da su svi članovi posade helikoptera poginuli u nesreći, ne navodeći njihov broj. Olupinu srušene letjelice opazila je posada drugog helikoptera. Potraga za nestalim helikopterom počela je u subotu navečer, no prekinuta je nekoliko puta zbog loših vremenskih uvjeta, pa je ponovno nastavljena u nedjelju ujutro, rekao je pukovnik Basse.

Radio Okapi, koji radi pod okriljem UN-a, izvijestio je da se helikopter vraćao iz misije u Shabundi, zapadno od Bukavua.

Neimenovani izvor je za rusku novinsku agencije RIA Novosti u nedjelju izvijestio kako se vjeruje da su se u helikopteru nalazila četiri ruska državljana te da je riječ o transportnom helikopteru tipa Mi-8 koji je pripadao ruskoj zrakoplovnoj tvrtki UTair, čiji su zaposlenici radili u DR Kongu na temelju ugovora s Ujedinjenim narodima.

Prema ruskom izvoru, letjelica se srušila u brdovitom području na visini od 2.700 metara, oko 20 km jugozapadno od Bukavua. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter