Helikopter pao pored autoceste

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

 Sportski civilni helikopter pao je pored autoceste A1, iznad Trogira kod čvorišta Prgomet u petak popodne, no srećom pilot i trojica putnika prošli su bez ozljeda. Helikopter Robinson R44 "Raven" je prilikom prisilnog slijetanja pao na bok i oštećen je, a uzrok nezgode glavni zrakoplovni istražitelj Dinko Vodanović tek treba utvrditi.

Helikopter je iz Splita bio na putu za Korenicu. Naime, na imanju Željka Oreškovića Macole u petak se održavala zabava, proslava pokretanja proizvodnog pogona za obradu drvenih trupaca i gradnju kuća isključivo od drva. Tom je prigodom poletio helikopter. U letjelici je bio Tonči Kurilj zvani Jabuka, prijatelj poznatog ličkog ugostitelja Macole, zajedno s još dvije osobe, također prijatelja i uzvanika vlasnika restorana i hotela u Lici. Pilot je ostao na mjestu nesreće tijekom očevida, alkotestiran je, dok su putnici ubrzo nastavili put do Korenice - automobilom.

Navodno je motor helikoptera (nije riječ o jet-pogonu nego klasičnom klipnom motoru sa šest cilindara) neposredno prije prisilnog slijetanja ostao bez snage, no da li je u pitanju nezgoda uzrokovana tehničkim kvarom ili eventualno greškom pilota tek treba utvrditi. (M. MATANA/NL)


Podijeli: Facebook Twiter