Helena Christensen dolazi u Pulu?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stavka Medunarodna suradnja ovogodišnjeg Programa javnih potreba u kulturi Istarske županije otkriva jedno vrlo atraktivno gostovanje. Rijec je o samostalnoj izložbi fotografija Helena Christensen, fotografkinje i jedne od najpopularnijih danskih fotomodela '90-ih, u pulskoj galeriji Makina, u cijoj organizaciji uz galeriju sudjeluje Umjetnicka organizacija Film i Film uz županijsku potporu od 10 tisuca kuna.

- Izložbu Helena Christensen planiramo postaviti u kolovozu, a sama je obecala da ce se potruditi doci na otvorenje u galeriju Makina, rekao nam je Hassan Abdelghani, voditelj te pulske galerije dodavši da ce mu u organizaciji njenog gostovanja pomoci i njegovi danski prijatelji.

Abdelghani objašnjava da najavljena izložba donosi fotografije prirode i ljudi, detalje Christensenine djedovine u Cileu, s kojim je veže porijeklo s majcine strane.

- Izložba je jako tražena i trenutno je putujuca, a svoje je premijerno predstavljanje imala na Copenhagen Climate Summitu 2009. godine, veli.



Inace, deset tisuca kuna više nego li protekle godine, odnosno ukupno 50 tisuca, odlucio je Upravni Odjel za kulturu Istarske županije izdvojiti za realizaciju Dana Istre u Vojvodini - Dana Vojvodine u Istri u ovogodišnjem Programu javnih potreba u kulturi, odnosno u njegovoj stavci Medunarodna suradnja za koju je izdvojeno ukupno 150 tisuca kuna. To je 50 tisuca manje nego za istu stavku u 2010.

Taj je program ujedno i najbogatiji korisnik te rubrike, a slijedi Muzej suvremene umjetnosti Istre koji ce za izložbu "Kriza" te onu priznatog firentinskog umjetnika Sandra Chije dobiti po 20 tisuca kuna županijske potpore.

U skupini dobitnika u ovoj se stavci nalazi i Puhacki orkestar Grada Pule koji za gostovanje klape Teranke u Veroni raspolaže s 10 tisuca kuna. Isti iznos pripast ce Udruzi OSA, odnosno koncertima labinskog benda Orange Strips u središnjoj Europi, kao i udruzi Musicae Histriae za Medunarodne folklorne susrete "Zlatna sopela".


Podijeli: Facebook Twiter