Hedonistički odmor bez djece na medulinskoj rivijeri

Hotel Park Plaza Medulin prilagođen samo parovima
Hotel Park Plaza Medulin prilagođen samo parovima

Idealan odmor udvoje. Poslovne obveze, djeca, unuci, ali i životne situacije često parovima ne daju vremena da tijekom čitavog dana i popričaju međusobno, a jedan zajednički obrok prava je rijetkost. Ponovno se zbližiti, provoditi vrijeme skupa, raditi zajedno stvari koje vas vesele i pri tome odmarati. Upravo je to jedan od najpopularnijih načina putovanja u zadnje tri godine među Britancima.

Zato se sve više parova odlučuje na putovanja u hotele koji nude smještaj i programe samo za parove ili engleski rečeno u hotele s oznakom "couples only". Prvi takav hotel u Hrvatskoj otvoren je ove godine, i to u srcu Medulina, a već se sljedeće godine namjerava otvoriti jedan sličan na otoku Koločepu kraj Dubrovnika. Pulski Arenaturist odlučio je svoj hotel Park Plaza Medulin od ove godine preusmjeriti upravo na takve goste, i to gotovo isključivo iz Velike Britanije putem organizatora putovanja TUI-ja. Hotel je otvoren od svibnja do listopada.

Trenutno u svijetu postoje 34 takva hotela, a najviše ih je u Španjolskoj, Grčkoj i Egiptu. Ima ih i na Cipru, u Italiji, Portugalu, Turskoj, Tunisu pa čak i na dalekom Tajlandu i Karibima. Zanimljivo je da je ovakav koncept ne trpi više od jednog takvog specijaliziranog hotela u odredištu.

-  Lani je bilo 17 takvih hotela na Mediteranu, a ove ih je godine duplo više, što govori da je riječ o jednom od najbrže rastućih  turističkih proizvoda u Velikoj Britaniji. Dakle, to je hotel samo za parove. Program je okrenut hedonističkom odmoru bez djece te predstavlja povratak svojem suprugu i supruzi.

Cijeli je koncept okrenut tome da se parovi ponovno zbliže i stvarno provedu vrijeme zajedno. Danas svi žive jako brzo i razdvojeno, a hoteli u kojima se odvlači pažnja od para opet nije odmor. Ovo je odmor posvećen supružniku, tvrdi nam direktorica marketinga i prodaje u Arenaturistu Manuela Kraljević.

Mnogi stoga u Medulinu upravo u ovom hotelu slave godišnjicu braka ili su ovdje na medenom mjesecu. Ima čak i onih koji su odlučili sljedeće godine ovdje organizirati svoje vjenčanje.

A u hotelu je sve podređeno upravo parovima. Primjerice, sve su - ležaljke na bazenu predviđene za dvije osobe, kao i stolovi u restoranu. Gostima se priređuje 14-dnevni program raznih aktivnosti za parove. Zanimljivo je da se svaki dan priprema drugačiji program u skladu s kojim se dekorira hotel i osoblje. (B. BAN, snimio M. MIJOŠEK)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter