Hebrang: U EU-u možemo imati sve

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vladi bih predložio velike reforme koje su neophodne da bi hrvatski proizvod bio konkurentan u EU, u koju trebamo uci uzdignute glave. Za takve reforme potrebno je suglasje i ljevice i desnice, što može ostvariti jedino predsjednik, kazao je Andrija Hebrang, predsjednicki kandidat HDZ-a, u ponedjeljak u Puli.

Napomenuo je da EU nudi Hrvatskoj 3,5 milijarde eura za prvu godinu njenog clanstva, a da bi buduci predsjednik trebao znati lobirati da se izrade programi ne bi li se iskoristio taj novac nužan za reforme.

"Ne smijete više brinuti hocete li moci školovati djecu, hocete li imati dobru mirovinu, ili strahovati hoce li biti radnih mjesta. U EU-u, ako budemo mudri, to sve možemo imati", rekao je Hebrang.

Nije zaboravio istaknuti svoje zasluge u Domovinskom ratu, kazavši da je on jedini od kandidata bio dragovoljac, dok druge smatra izdajnicima za koje je "pitanje što ce uciniti sutra kod prvih poteškoca".

"Ja ne skrivam jahte i vile na maminom racunu. Zašto drugi kandidati ne otkriju porijeklo svoje imovine? Zato što bi onda broj kandidata preko noci bio prepolovljen", zakljucio je.


Podijeli: Facebook Twiter