Hebrang potvrdio Ježicevu donaciju, danas je demantira

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang danas je novinarima u Saboru kazao da vlasnik tvrtke Dioki Robert Ježic, koji se trenutno nalazi u pritvoru, nije donirao njegovu predsjednicku kampanju na proteklim predsjednickim izborima.

"Meni u kampanji nije uplatio ni lipe", kazao je Hebrang isticuci da je Ježic novac možda uplatio stranci nakon kampanje.

Naveo je da je Ježic u kampanji donirao Ivu Josipovica te da je Ivu Sanadera pitao je li Ježic njihov clan te ako jest kako je moguce da donira protivnickog kandidata.

"Pitao sam Sanadera hoce li ga sad izbaciti iz stranke, na što je on rekao da ga nece izbaciti, nego ce ga nagovoriti da i nama da novac", rekao je Hebrang dodajuci kako ne zna što je bilo nakon toga te je li Ježic što uplatio na stranacki racun.

Na pitanje novinara hoce li i on, kao što je to najavio predsjednik Josipovic, vratiti novac ako se dokaže da je Ježic kriv za malverzacije izmedu HEP-a i Diokija, Hebrang je odgovorio da najprije treba provjeriti je li dao novac.

"Ako je dao, ja ne mogu vratiti novac, nego stranka. Ja bih itekako inzistirao da se novac vrati u slucaju da se dokaže krivnja. Ali kažem, ako je dao novac", naveo je Hebrang.

Medutim ta je izjava Hebranga u kontradikciji s njegovom izjavom u razgovoru za Vjesnik u sijecnju ove godine kada je izjavio sljedece: "Nijedan donator u stranacku blagajnu nije do dva tjedna prije kraja izbora uplatio ništa, a tada je 300.000 uplatio Robert Ježic".


Podijeli: Facebook Twiter