Hebrang: Gradani ne znaju što potpisuju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nastavlja se združeni udar Vlade i vladajuce stranke na sindikaliste koji su organizirali potpisivanje peticije za referendum protiv izmjena Zakona o radu, izmjena koje predlažu Banski dvori.

Potpredsjednik HDZ-a Andrija Hebrang tako je s konferencije za novinare poslao upozorenje hrvatskoj javnosti da je sindikalna akcija poprimila dimenzije ciste politicke borbe kad je potpis na peticiju stavio šef SDP-a Zoran Milanovic.

- Smisao ovog sindikalno-politickog igrokaza jest u tome da se uspori gospodarski oporavak zemlje, a o oporavku uvjerljivo govore podaci kojima raspolažemo, te da se uspori hrvatski put prema Europskoj uniji, kazao je Hebrang.

Neki sindikalni celnici, tvrdi, pristali su na SDP-ovu politicku manipulaciju, dok su gradani koji potpisuju peticiju za referendum dezinformirani i ne znaju što zapravo potpisuju.

- Bezocna je laž da Vlada ukida kolektivne ugovore i da ukida radnicka prava, rekao je HDZ-ov saborski zastupnik Boris Kunst.

Izmjene Zakona o radu, po njemu, ne znace jednostrano rezanje prava, nego poticu kolektivno pregovaranje: nigdje ne postoji situacija da su radnicka prava zacementirana, ona su, po Kunstovim saznanjima, svugdje predmet pregovora, pogotovo kad se promijene gospodarske okolnosti.

Hebrang je dodao da su sindikati u proteklih godinu dana devet puta odbili Vladine pozive na razgovore.

- Ti isti sindikati, koji su sad upali u SDP-ovu paukovu mrežu, ne pitaju se gdje je bio Zoran Milanovic kad je SDP-ova Vlada 2003. drasticno kresala prava radnika. Ne razmišljaju o licemjerju jednog Slavka Linica koji svojedobno nije htio ni cuti za pregovore sa sindikatima, a sad nama drži lekcije, rekao je Kunst.


Podijeli: Facebook Twiter