Heathrow najgori aerodrom na svijetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prema anketi provedenoj medu avionskim putnicima širom svijeta, londonski aerodrom Heathrow zauzeo je katastrofalno posljednje mjesto.

Štoviše, Heathrow je vec drugu godinu zaredom po istoj toj anketi na posljednjem mjestu. Nocna mora londonskog aerodroma ponavlja se vec drugu godinu, no najgori su podaci zbog kojih su ponovo na dnu. Tako avioni polijecu i slijecu uz kašnjenje od 10 minuta, što je odlican pomak od prošle godine kada se kasnilo i do 18 minuta, a prtljaga se i dalje redovno gubi. Medutim, rezultati su ipak nešto bolji ove godine pa je i 14 posto bolji odnos putnika prema Heathrowu. "Zaista se trudimo biti sve bolji te svakom putniku omoguciti što ugodniji let, a najnovije brojke pokazuju da se ipak popravljamo", izjavio je šef aerodroma Mike Brown naglasivši da je najveci izazov stalno poboljšanje standarda na što odlazi preko milijun funti svake godine, a na što Velika Britanija može biti ponosna.

Anketa provedena medu citateljima Telegrapha kaže da je cak 80 posto putnika zadovoljno uvjetima leta s naglaskom na Terminal 5, a za ostale još uvijek imaju puno prigovora. Uz bok Heathrowu stoji francuski aerodrom Charles de Gaulle, kao i aerodromi u Los Angelesu, Frankfurtu i Miamiju. Na samom vrhu se našao aerodrom Changi u Singapuru iza kojeg su se smjestili Chek Lap Kok u Hong Kongu, najbolji europski aerodrom, po mišljenju citatelja Telegrapha, amsterdamski je aerodrom Schiphol.


Podijeli: Facebook Twiter