HDZ:Grad planira oprostiti dugove Faggianu i NK Istri


"Dok nakaradnim načinom funkcioniranja Pule koji je van pameti, umjesto poticanja privrede, gospodarstva i ulaganja u mlade gradska vlast podiže namete djeci odnosno njihovim roditeljima, cijene vrtića i ukidaju subvenciju prijevoza učenika, ali i socijalno ugroženih, s druge strane pogoduju krupnom kapitalu i stranačkim prijateljima, podobnicima i poslušnicima. Imamo naznake da će Grad Pula i gradska poduzeća otpisati dugove tvrtkama Alberta Faggianija, među kojima i Glasu Istre, te NK Istri 1961.

Tražit ćemo popis otpisanih dugova u Gradu i gradskim poduzećima na Gradskom vijeću jer se barata s velikim iznosima.", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik gradskog HDZ-a Zrinko Kajfeš, potvrdivši u nastavku da za nogometni klub na pozajmicu Herculanee, te da ovdje nije riječ o Vladinim mjerama otpisa dugova već otpisu dugova svjesnim odvođenjem u zastaru gdje brk neće omastiti klub ili radnici.

U nastavku konferencije Kajfeš je prozvao pulskog gradonačelnika Borisa Miletića da pitanje regionalizacije i decentralizacije spominje samo uoči svakih izbora, a to IDS, rekao je, čini već 24 godina što potvrđuje da je riječ o fluskuli s obzirom da se između izbora nikad ništa ne pokrene po tom pitanju.

Na njega se nadovezao predsjednik Kluba HDZ u Skupštini Istarske županije Marino Roce, istaknuvši da je HDZ davno najavio da će poreznin reformama najviše stradati građani što potvrđuje Pula gdje se udara na najbolnije mjesto - djecu.

- IDS je član Vlade Kukuriku koalicije i najavljivali su decentralizaciju i regionalizaciju, no, vidi sve suprotno, još veću centralizaciju. Stoga bi moralna bila ostavka jer pozivamo gradonačelnika Miletića da razmisli što je obećavao, a s tom koalicijom je prevario narod.

Sada treba podnijeti račun jer IDS laže i vara narod, rekao je Roce, dok je tajnik gradskog HDZ-a Ivica Butorac naveo da je nedavno veliki trgovačko društvo, misleći pritom na Kozmo, otkazalo zakup prostora u Ulici Sergijevaca, da bi potom uzelo u zakup isti prostor po triput manjoj zakupnine, čime je Grad godišnje izgubio 720 tisuća kuna, pa se pita gdje je tu odgovorno poslovanje Grada Pule što često ističu. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter