HDZ za jednake uvjete upisa u vrtice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Pravilnikom o upisu djece u vrtice diskriminira djecu cija oba roditelja nemaju prebivalište na podrucju Pule. Model ostvarivanja olakšica prema kriteriju "prebivališta roditelja" smatramo apsolutno neprihvatljivim pa predlažemo njegovu izmjenu, kako bi se za svu pulsku djecu osigurali izjednaceni uvjeti upisa i ostvarivanje olakšica u placanju programa, navela je na  konferenciji za novinare predsjednica pulskog HDZ-a Lovorka Tomicic.

Dodala je da Gradu predlažu i smanjenje sudjelovanja u cijeni za drugo dijete iz iste obitelj, i to s 80 na 50 posto, cime bi se znatno olakšalo roditeljima.Govoreci o izvršenju proracuna za prošlu godinu, navela je kako je jasno da su i prihodi i rashodi loše planirani, a realizacija daleko od obecanja.

Za loše ostvarenje pojedinih stavki, poput ostvarenja od svega 23 posto od prihoda od poreza na reklame, smatraju u HDZ-u, nije krivo samo loše planiranje vec i to što nisu poduzete odgovarajuce mjere naplate. Rashodi su, dodaju, štedljivi na stavkama na kojima to ne bi trebali biti - poput razvoja gospodarstva ili subvencioniranja kamata, a rastrošni u stavkama promidžbe, informiranja i osobnih usluga.

- Samo na nabavu usluga za savjetovanje u odnosima s javnošcu, odnosno Manjguru, potrošeno je 195 tisuca kuna, iako je u Kabinetu gradonacelnika ustrojen Pododsjek za informiranje koji je vec utrošio 884 tisuce kuna ili 99,97 od planiranog, navela je Tomicic.

Na konferenciji su clanovi HDZ-a naveli i da su zatražili da se na dnevni red Vijeca stavi izvješce o radu gradonacelnika za prvih šest mjeseci koje je vec pripremljeno te postavili pitanje zašto se iz proracunskih sredstava, s deset tisuca kuna, sufinancirao odlazak clanova Društva Josip Broz Tito u Kucu cvijeca u Beogradu.


Podijeli: Facebook Twiter