HDZ vrši politicki pritisak na HRT

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatsko novinarsko društvo osudilo je pisani prosvjed Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) zbog nacina izvještavanja novinarke te televizije s prekjucerašnje sjednice Hrvatskog sabora.

Predsjednik HND-a Zdenko Duka veli da se radi o klasicnom i grubom politickom pritisku kojim vladajuca stranka želi utjecati na izvještavanje javne televizije.

-To nije prosvjed nekog tamo obicnog gradanina nego ljutito obracanje najjace politicke stranke koja ima realnu glasacku moc ustrojiti HTV da bude sluškinja njihove politike. Kako HDZ shvaca funkcioniranje medija i njihovu ulogu u javnom životu, društvu i politici govori to da svoj prosvjed upucuju i na ruke v.d. ravnatelja HRT-a Josipa Popovca, koji prema demokratskim standardima i standardima novinarske profesije nije taj koji bi smio uredivati program HTV-a, nego bi trebao obavljati samo ravnateljske poslove, smatra Duka.

- Ne vidimo razloga za bilo kakve postupke vezano uz sadržaj dopisa, pa dakle niti objavu sadržaja u Dnevniku HTV-a jer smatramo da nije rijec o formi službenog demantija, stoji u odgovoru glasnogovornika HRT-a Danka Družijanica na upit t-portala kako ce televizija reagirati na najnoviji napad vladajuce stranke na javnu televiziju.


Podijeli: Facebook Twiter