HDZ u saborsku proceduru uputio izmjene ZOR-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednica HDZ-a i kluba zastupnika te stranke Jadranka Kosor izvijestila je novinare kako su danas u saborsku proceduru uputili izmjene Zakona o radu (ZOR) i to u dijelu koji su, kako je rekla, 2010. dogovorili sa sindikatima.

"Kako bi olakšali vladi posao, mi smo pripremili ove izmjene, one su sada u proceduri i ocekujemo, ako se vlada ipak odluci mijenjati ZOR, da ce to biti objedinjena rasprava s našim prijedlogom zakona", rekla je celnica HDZ-a.

"I u trenutku kad smo povlacili zakon mi smo usuglasili s njima (sindikatima) kako bi te izmjene izgledale, ali unatoc svemu nismo uspjeli u toj konacnoj izmjeni", izjavila je Kosor novinarima u Hrvatskom saboru.

Pojasnila je kako je rijec o najnužnijim izmjenama vezanim za kolektivne ugovore i trajanje kolektivnih ugovora. "S glavnom idejom da kolektivni ugovor ne može biti jednako vrijedan i težak u trenutku kada BDP raste i kada BDP pada, dakle olakšati tu mogucnost izmjene kolektivnih ugovora", rekla je Kosor.

Vidjet cemo što ce vlada na kraju dogovoriti, kazala je dodavši kako je, iz onog što se jucer culo u Saboru, premijer Zoran Milanovic ponovno promijenio stajalište. "On je ponovo, predlažuci proracun, rekao i mislim do kraja zbunio i partnere, da se ZOR nece mijenjati. I gospodin (Slavko) Linic i gospodin (Radimir) Cacic su govorili nešto suprotno", ustvrdila je.

Kosor je odbila komentirati medijske napise prema kojima ce Damir Mihanovic, koji je prvi u javnosti progovorio o aferi Fimimedija, a u kojoj je HDZ optužen kao pravna osoba, biti imenovan veleposlanikom u Australiji.

"Ne mogu to komentirati. Bilo je puno puta u politici da netko pusti balon, a onda se nešto drugo dogodi. Kad budem cula da to potvrdi predsjednik vlade i predsjednik Republike onda cu vam to komentirati", porucila je celnica HDZ-a novinarima.

Upitana je li Mihanovic clan Središnjeg odbora HDZ-a, Kosor je rekla da ne zna. "Puno clanova imamo pa bih to morala provjeravati", ustvrdila je.


Podijeli: Facebook Twiter