HDZ tvrdi da je načelnik Žminja izbačen iz SDP-a

Abraham Žufić i Ratko Jeromela
Abraham Žufić i Ratko Jeromela

"U Glasu Istre smo čitali o samovolji zamjenika žminjskog načelnika Luciana Žufića kada je u pitanju provođenje programa asfaltiranja nerazvrstanih cesta. Žufić je činio što je njega volja te ga je načelnik Aldo Bančić razriješio ovlasti.

Epilog svega je izbacivanje Bančića iz redova SDP-a s razlogom neplaćanja članarine. Dakle žviždača, odnosno onoga koji je upozorio na nepravilnosti se izbacuje, a onaj koji je kršio zakone ostaje. Načelnik je prijavio sve i institucijama te se nadam da će one i odraditi svoj posao i da će SDP, kao što je to učinio i HDZ očistiti i svoje redove po pitanju korupcije", rekao je Ratko Jeromela, predsjednik općinske organizacije HDZ-a Žminj, bivši načelnik općine na konferenciji za novinare.

Jeromela je naglasio kako je sadašnja vlast bivšu vlast - koaliciju HDZ-a i nezavisnu listu Dorijana Galanta, optuživala za pronevjere i malverzacije, da je Općina nakon državne revizije plaćala i privatne revizije, a da je epilog ove priče da su sve optužbe i službeno odbijene. (Napisala i snimila M. MEDIĆ)

Bančiću oduzeta prava i funkcije na godinu dana
Potvrdui je li izbačen iz SDP-a zatražili smo od načelnika Alda Bančića. Pitali smo ga da li smatra da problemi oko asfaltiranja imaju veze s time, odnosno koji su razlozi ove mjere.
- Ne, nisam izbačen. Riječ je o privremenom oduzimanju prava na obnašanje svih funkcija na godinu dana o čemu sam obaviješten prije otprilike tjedan dana. Činjenica je da su odnosi između mene i mog zamjenika zategnuti od početka godine. Ova suspendiranost nema veze s dužnostima i funkcijom načelnika jer su me ljudi izabrali, rekao je Bančić. 


Podijeli: Facebook Twiter