HDZ tuži Jovanovica za klevetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) danas ce zagrebackom Opcinskom kaznenom sudu podnijeti tužbu protiv SDP-ovog zastupnika Željka Jovanovica zbog klevete, zbog njegovih izjava da je HDZ zlocinacka organizacija, a od Hrvatskog sabora zatražit ce skidanje njegovog imuniteta, doznaje se danas od HDZ-ovog pravnog zastupnika Vladimira Gredelja.

"Do kraja dana podnijet cemo tužbu zbog tri kaznena djela klevete i zahtjev za skidanjem imuniteta", potvrdio je Hini odvjetnik Gredelj, dodavši kako se razmišlja i o podnošenju tužbe za naknadu štete protiv SDP-a jer se, kako je kazao, ta stranka do danas nije ogradila od "govora mržnje" jednog od svojih celnika.

HDZ-ov odvjetnik kazao je da je tužbom za klevetu obuhvacena i najnovija Jovanoviceva izjava da je "vrh HDZ-a ne samo kriminalna, vec i veleizdajnicka sumrak ekipa" kojom je SDP-ov zastupnik komentirao jucerašnju izjavu premijerke i predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor da je HDZ podnio tužbu protiv njega.

Gredelj je rekao kako je svjestan dosadašnje prakse Hrvatskog sabora da se zbog tužbe za klevetu ne skida zastupnicki imunitet, no smatra da "sabor i ostale odgovorne institucije jednom trebaju podvuci crtu i reci dosta govoru mržnje kakav prakticira Jovanovic".

"Nitko nije protiv slobode govora, ali je protiv zlouporabe te slobode, kao što to radi SDP-ov zastupnik, i o tome bi sabor morao voditi racuna kod odlucivanja o zahtjevu za skidanjem imuniteta", kazao je Gredelj.

On smatra da je Jovanovic izjavom o HDZ-u kao zlocinackoj organizaciji optužio i sve clanove te stranke kao pripadnike zlocinackoj organizaciji. "To vam je isto kao da netko kaže da su svi Srbi ili Hrvati zlocinci, što je notorna glupost i neistina", zakljucio je Gredelj. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter