HDZ stvara antikukuriku koaliciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vrlo skoro Kukuriku koalicija imat će protiv sebe blok predvođen HDZ-om.

Do kraja listopada predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko potpisat će prvo sa čelnicima Bloka umirovljenici zajedno, a onda i s Ružom Tomašić, predsjednicom HSP-a dr. Ante Starčević, sporazume o trajnoj političkoj suradnji.

Središnja tijela BUZ-a i Starčevićevog HSP-a već su prihvatila te sporazume, a idućeg tjedna to će učiniti i predsjedništvo HDZ-a. 

Riječ je o dokumentu kojim će HDZ dogovoriti sa svojim partnerima predizbornu i postizbornu suradnju za iduće lokalne, europske i parlamentarne izbore.

Na tragu je to Karamarkove najave iz nedavnog intervjua našem listu da HDZ neće više ići sam na izbore nego u sklopu koalicija sa srodnim strankama, kako bi se što više smanjio broj propalih glasova desno orijentiranih birača.

– Pravaši Ruže Tomašić dijele s nama slične konzervativne i nacionalne vrijednosti, a BUZ je interesna grupacija s potencijalno velikom biračkom bazom. Zainteresirani smo i za jednaku suradnju s originalnim HSP-om, iako je Ruža Tomašić jako protiv njih, kao i, naravno, s HSS-ovcima s kojim također razgovaramo, rekao nam je sugovornik iz vrha HDZ-a.

Glavni HDZ-ovi pregovarači bili su glavni tajnik Milijan Brkić i politički tajnik Tomislav Čuljak. (D. CIGLENEČKI, Z. CRNČEC/NL)


Podijeli: Facebook Twiter